L’Ajuntament de Deltebre facilita el reciclatge de matèria orgànica als centres educatius

Aquest dimarts, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, i el regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, han visitat els centres educatius de Deltebre, adherits a la campanya, per repartir els compostadors que l’Ajuntament de Deltebre posarà a l’abast dels xiquets i xiquetes per tal de fomentar el reciclatge dels residus orgànics.

En el marc de la visita a les escoles, on els regidors s’han reunit amb els equips directius, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha remarcat la rellevància que “els xiquets i xiquetes del nostre municipi es conscienciïn de la importància de reciclar i de tenir cura de l’entorn que ens envolta, així com també de donar una segona vida als productes i als residus que generem”.

Més enllà d’aquesta actuació a les escoles, i en col·laboració amb l’associació FECOTUR, també es sortejaran fins a 50 compostadors per a la ciutadania entre totes les persones que facin una compra als establiments relacionats en l’àmbit, un total de 8: Floristeria Hort i Flor, Jardineria i Floristeria Blanca, Floristeria Tere, EbreCultius, Agroserveis, Molí de Rafelet, Agrobotiga Arrossaires, Curto Pons i Piensos Roman Casanova. El sorteig es realitzarà el dia 15 d’abril.

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha expressat que “totes aquestes accions que estem impulsant des de l’Ajuntament de Deltebre s’emmarquen en l’objectiu de millorar la sostenibilitat i neutralitzar l’emergència climàtica”. Exemples d’aquestes actuacions en són la instal·lació de punts de recarrega per a vehicles elèctrics i el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals, el qual s’adjudicarà en el proper plenari.  

El compostador et permet disminuir la quantitat de deixalles que acaben a l’abocador, com també les seves corresponents emissions al moment del transport i gestió, i a la vegada transforma la matèria orgànica en adob sostenible i d’excel·lent qualitat. El compostador és una de les campanyes de sensibilització ambiental que es realitzen conjuntament amb el servei d’Imatge de Poble, Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, i que es poden consultar al web www.deltebrerecicla.cat.