Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ports treu a licitació el projecte per construir una llotja de peix al port de Deltebre

La construcció d’una llotja al port fluvial de Deltebre es farà perquè els pescadors puguin realitzar la subhasta, la manipulació i la distribució del peix dins del mateix recinte portuari i, alhora, donar millor servei a una flota de 24 embarcacions d’arts menors. El projecte suposa una inversió de 700.000€ sufragada per Ports de la Generalitat de Catalunya a partir de les peticions de l’Ajuntament de Deltebre i del sector, i es preveu iniciar durant el mes de juny.

El projecte preveu fer tres espais diferenciats amb un espai per a la recepció del peix, la zona per a l’activitat de la subhasta i els espais annexos (cambra frigorífica, magatzem de caixes i zona de manipulació i distribució del peix), i un tercer espai administratiu per a les oficines de la Confraria i una sala de reunions per a la Confraria. També es preveu fer un circuit perquè els visitants puguin veure la subhasta del peix, ja que és un fort atractiu turístic.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit sobre aquesta licitació que ”la llotja és una demanda del sector pesquer i des de Ports hem fet un esforç per invertir 700.000 euros perquè els pescadors puguin fer la comercialització del peix al port”. Gómez Comes ha afegit: “L’Administració portuària sempre està al costat dels pescadors i treballa per donar-los el millor servei”.

El secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pascual Chacon, ha dit que “els pescadors de Deltebre estan molts contents amb la licitació del projecte perquè la llotja ben aviat serà una realitat”. Chacon també ha tingut paraules d’agraïment per al director de Ports de la Generalitat: “Agrair al director de Ports la seva implicació, il·lusió i esforç perquè a pesar de la situació actual ha treballat perquè el projecte continués endavant”.

El nou equipament disposarà d’un bar-restaurant des d’on es podrà promocionar el turisme gastronòmic, la cultura marinera i donar prestigi a la gastronomia catalana i la dieta mediterrània amb el peix de la costa, així com les vistes de la desembocadura de l’Ebre.

El director de Ports ha posat en valor que “el circuit per als visitants i el bar-restaurant potenciaran el peix de proximitat i el turisme amb les vistes a la desembocadura de l’Ebre i l’operativa dels pescadors”.