WhatsApp Image 2021-03-31 at 22.05.36

L’Ajuntament de Deltebre consolida el seu deute en mínims històrics

Tot i la pandèmia de la COVID-19, la qual ha comportat un reajustament de les polítiques públiques de l’Ajuntament de Deltebre per facilitar la recuperació socioeconòmica del municipi, l’endeutament de la institució segueix estant en mínims històrics situant-se en una ràtio del voltant del 44,70%, lluny del màxim legal previst que s’eleva al 110%.

Així ho ha explicat la tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, en el marc de la sessió plenària celebrada aquest dimecres. Elisabeth també ha fet referència a altres dades que posen en valor la bona salut de la hisenda municipal. Per exemple, el romanent de tresoreria s’eleva als 4.811.555,63€, gairebé 600.000€ superior al de l’any anterior, i l’estalvi net també augmenta 200.000€ situant-se, aquest any 2020, en 1.946.037,77€. Finalment, i pel que fa al pagament de proveïdors, la mitjana es situa al voltant dels 8,70 dies, la qual també es manté en mínims històrics.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís soler, ha destacat que “aquestes dades mostren que, malgrat el context d’adversitat actual marcat per la pandèmia i per la reducció d’ingressos, seguim duent a terme una gestió acurada de la hisenda de l’Ajuntament de Deltebre, sense oblidar que seguim actuant en inversions per a la millora i transformació del nostre municipi”.

Al·legacions al Plan para la Protección del Delta del Ebro   
La sessió plenària també ha estat marcada pel debat de les al·legacions al Plan para la Protección del Delta del Ebro que presentarà l’Ajuntament de Deltebre, i les quals també inclouen les al·legacions de la Taula de Consens pel Delta i les al·legacions que estan recollint la ciutadania, entitats, propietaris i propietàries. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre, ERC – Més Deltebre i el vot contrari del PSC Deltebre.

L’alcalde ha recordat que “Deltebre necessita un Pla de Protecció, però necessita un Pla de Protecció que realment protegeixi el Delta, que escolti la veu del territori i que no suposi, en cap cas, una agressió per al futur del municipi i per als sectors que es veuen més perjudicats per aquest Pla com són el cas del sector arrosser, pesquer, aqüícola i turístic”.

Al seu torn, el portaveu d’ERC – Més Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “compartim la proposta d’al·legacions i les línies estratègiques del posicionament de l’ajuntament, malgrat que no hi hem pogut participar”. Alginet ha afegit que “el conjunt d’al·legacions han de fer veure que aquest és un Pla que no aporta respostes ni solucions als problemes que tenim”.

Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha votat en contra de les al·legacions de l’Ajuntament de Deltebre argumentant que “aquesta no és una proposta consensuada i són un conjunt d’al·legacions que no em representen i no tenen una ànima constructiva ni conciliadora”. Ferré ha votat a favor, però, del punt segon de la proposta d’al·legacions ciutadanes i entitats.

Les al·legacions de l’Ajuntament de Deltebre demanen eliminar la franja de protecció definida al Pla que comportaria el retrocés de la línia de costa, però també que es respectin els valors socioeconòmics i ambientals del municipi de manera que no esdevingui una agressió per al desenvolupament dels sectors turístic, arrosser, pesquer i aqüícola.

Paral·lelament, també sol·liciten que s’incloguin qüestions a abordar com la navegabilitat del tram final del riu, la protecció del cultiu agrícola de la franja costanera, la mobilització permanent d’arenes, l’anàlisi d’alternatives d’adaptació al canvi climàtic, les possibilitats d’innovació tecnològica o bé un estudi de l’impacte socioeconòmic del document.

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat la moció presentada per ERC-Més Deltebre per a l’adhesió de la campanya Clean Up Challengue. Aquesta ha estat aprovada per unanimitat per part de tots els grups polítics del consistori.

Darreres notícies