Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deltebre inaugura DeltArt, el nou Espai Expositiu del municipi


En el marc de les activitats que l’Ajuntament de Deltebre ha programat per Sant Jordi, aquest dissabte 24 d’abril s’ha inaugurat l’Espai Expositiu DeltArt. Un equipament de 430 metres quadrats que complementa el Centre Cultural del Delta conjuntament amb la Biblioteca Delta de l’Ebre, la Plaça Marina Oriol i l’Espai Polivalent Eliseo Vives.  

La inauguració, que s’ha dut a terme amb aforament limitat a causa de les restriccions, ha estat a càrrec del secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, i ha comptat amb representants de les entitats del municipi, com també amb una vintena d’artistes locals que donen contingut a la primera exposició que acollirà DeltArt: D’Arrels Enfora.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha volgut agrair la participació dels diferents artistes de Deltebre i ha recordat que “aquest equipament vol donar projecció i veu a la cultura silenciada del nostre municipi”. En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que “la nostra aposta per la cultura del municipi és concreta amb fets i no amb paraules, i el Centre Cultural del Delta és un fet tangible d’un equipament on posar en valor la nostra història, cultura i essència”.

Aquesta actuació, que ha suposat un cost econòmic del voltant dels 200.000€, ha estat subvencionada amb 150.000€ pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, Soler ha destacat que “més enllà de fer, també és important cercar els recursos per fer possible que Deltebre segueixi avançant amb el menor impacte possible per a la seva hisenda municipal”.

El secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, ha destacat que “el municipi de Deltebre creu i aposta per la cultura, i això és mostra d’un municipi que és projecta al futur pensant amb les persones”. Finalment, Baulenas ha posat en valor “que la primera exposició sigui de Km0, és a dir conformada per artistes locals”.

La primera exposició          
L’exposició d’Arrels Enfora esdevé un tastet de la creativitat a nivell local, un reflex de la potencialitat creadora de fins a 26 artistes de totes les generacions i de totes les disciplines com la pintura, la fotografia, l’escultura…La ciutadania podrà visitar DeltArt aquest dissabte de 18h a 21h, i el diumenge d’11h a 13.30h, en el marc d’una jornada de portes obertes.

Durant la setmana, el Centre Cultural del Delta obrirà les seves portes els dilluns, dimecres, divendres i dissabte, pel matí, de 10h a 13h, i de dilluns a divendres, de tarda, de 16h a 20h. L’exposició es podrà visitar fins al mes de juny.

La regidora de Foment Cultura, Igualtat i Gènere, ha posat en valor que “aquest equipament serà un altaveu de la cultura de Deltebre, però també un espai on poder aglutinar i mostrar el talent de totes les persones del territori i d’arreu del país per tal que la ciutadania de Deltebre en pugui gaudir”.

Cal esmentat que el Centre Cultural del Delta completa, a la vegada, la resta d’equipaments que l’Ajuntament de Deltebre ha estat treballant aquests darrers anys per esdevenir referencia com són el cas del Centre Esportiu del Delta, per a l’activitat esportiva, i el Centre Fluvial del Delta, per a l’activitat d’oci enfocada a la dinamització turística.