WhatsApp Image 2021-05-19 at 21.50.25

L’Ajuntament de Deltebre aprova nous ajuts per a empreses, autònoms i comerços, i manté una reducció per l’ocupació de terrasses tot i l’alleugeriment de les mesures

L’Ajuntament de Deltebre segueix treballant en la reactivació socioeconòmica del municipi. Si bé el darrer any entre ajuts directes i indirectes es van destinar 300.000€ a les famílies, empreses, autònoms i comerços, i es van crear noves eines com el cas de l’EuroDelta, en la sessió plenària d’aquest mes de maig s’ha aprovat una nova línia d’ajuts destinada a les activitats comercials afectades per la pandèmia de la COVID-19.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el context d’adversitat actual ens comporta a estar més que mai al costat de la ciutadania, i per aquest motiu, i malgrat que les restriccions s’han anat relaxant, seguirem apostant per totes aquelles actuacions i polítiques que facilitin la reactivació socioeconòmica de Deltebre i que ens faciliten l’acompanyament als sectors econòmics”.

Els ajuts, que seran directes i complementaris, oscil·laran entre els 120€ i els 190€, i se sumaran, tal com s’ha esmentat anteriorment, als atorgats en darreres convocatòries. En la mateixa línia, també es mantindran suspensions parcials de certes taxes com és el cas l’ocupació de la terrassa, la qual ha estat suspesa durant 24 mesos i que ara estarà suspesa en un 50% fins al mes d’octubre, i en un 25% fins a finals d’any. A la vegada, també es manté gratuïta l’ampliació de terrasses sol·licitades per augmentar l’espai entre taules a causa de la pandèmia.

Una altra taxa que també es manté parcialment suspesa és la Llicència d’obertura d’establiments, la qual només es cobrarà a la meitat del seu import habitual. La taxa de documents administratius, i de l’ús d’instal·lacions municipals continuaran suspeses.

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “totes les ajudes són benvingudes, però aquesta la considerem insuficient i s’haurien de cercar mesures més contundents”. La proposta d’ajuts ha estat aprovada amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i el PSC Deltebre, i l’abstenció d’ERC – Més Deltebre.

Aportació de romanents    
A causa de la suspensió de les regles fiscals per aquest any, l’Ajuntament de Deltebre podrà utilitzar part del romanent que s’eleva fins als 4.811.555€. La incorporació ascendeix a 2.699.842€ i respon a l’estalvi de l’Ajuntament en els últims anys que facilitarà que no s’hagi de sol·licitar el préstec previst en la seva totalitat per fer front a part de les inversions que havia de dur a terme l’Ajuntament de Deltebre. A la vegada, també servirà per reforçar les actuacions als camins rurals, arranjament de carrers, adequació edificis municipals i les actuacions d’adequació dels aparcaments de les platges de Deltebre.

El plenari de Deltebre també ha aprovat una proposta d’alcaldia que recull la sol·licitud dels pares i mares del municipi de disposar de la jornada escolar continuada. En aquesta línia, s’ha efectuat un procés de consulta a les tres escoles que ha comptat amb una participació del 92% de les famílies, de les quals un 94% han votat favorablement. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups polítics.

Entre d’altres qüestions, entre d’altres, avui el plenari també ha aprovat l’aprovació provisional del Pla Especial del Port de Deltebre i el reglament del Consell Municipal del Sector Primari.

Mocions debatudes i aprovades al plenari         
En la sessió plenària també s’han aprovat les següent mocions: moció d’ERC- Més Deltebre per al reconeixement públic del dol perinetal, gestacional i neonatal, amb els vots favorables de tots els partits polítics; moció d’ERC-Més Deltebre per exigir una resposta de l’Estat espanyol en relació amb la sol·licitud de zona catastròfica en conseqüència del temporal Glòria, aprovada amb els vots favorables de tots els grups; Moció per a la regulació d’un aparcament provisional d’autoservei per autocaravanes, que ha estat rebutjada amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre; i, finalment, moció del PSC Deltebre per tal que el Govern de l’Estat i el Parc Natural facilitin la instal·lació d’un mirador d’aus a la finca de Bombita i a Riumar, que ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups polítics.

Darreres notícies