WhatsApp Image 2021-06-09 at 11.14.16

L’Ajuntament de Deltebre introdueix criteris en la contractació per a la no discriminació de les persones LGTBI+

Durant aquestes darreres setmanes, l’Ajuntament de Deltebre ha adjudicat dos contractes que, entre les diferents clàusules de licitació, incorporaven criteris per fomentar la igualtat d’oportunitats i per evitar la discriminació de les persones LGTBI+. Aquesta adjudicació s’emmarca en els diferents processos de contractació que s’efectuen des de l’Oficina Local de Contractació i que, a banda de fomentar la igualtat, també incorporen altres criteris com la sostenibilitat.   

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “tal com ens vam comprometre en el Pla de Govern, des de l’Ajuntament de Deltebre estem implementant criteris que aportin valor afegit en el marc de la contractació i que, a la vegada, també evitin la discriminació”.

D’aquesta manera, les empreses adjudicatàries d’aquests dos contractes hauran de dur a terme accions formatives, dirigides al seu personal, posant èmfasi en continguts relacionats amb el coneixement i la identificació de les discriminacions que poden patir les persones LGTBI+, i en consciència de la diversitat de l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere.

De fet, aquestes sessions s’efectuaran en les propers setmanes, justament el mes en el qual es celebren els actes de l’orgull LGTBI+. Cal esmentar que l’Ajuntament de Deltebre està organitzant per al darrer cap de setmana d’aquest mes activitats per commemorar aquest dia. 

En tot cas, l’Ajuntament de Deltebre també introdueix altres criteris per a la contractació pública com són el cas de l’eliminació de les desigualtats entre homes i dones, la conciliació del treball i vida familiar, l’impuls de la formació, mesures per prevenir la sinistralitat laboral, i criteris de foment de la sostenibilitat.

Darreres notícies