Imatge 2

L’Ajuntament de Deltebre segueix impulsant el desplegament dels reglaments dels consells de participació ciutadana

La sessió plenària del mes de juny de l’Ajuntament de Deltebre, la qual s’ha celebrat telemàticament, ha estat marcada per l’aprovació, per unanimitat, del reglament del Consell Municipal de la Gent Gran de Deltebre, el qual ha de crear espais de sinergia i diagnosi entre les persones d’avançada edat. Aquest consell de participació se sumarà al consell aprovat en el darrer plenari, el de Sector Primari, però també al d’Infància, el de Salut i el de Defensa #DeltebreTerritori, els quals es constituiran oficialment durant les properes setmanes, com també al Consell Municipal de Dones, el qual està en plena activitat.

En tot cas, tal com es va anunciar, cada plenari s’aniran elevant a aprovació els diferents consells de participació que s’estan treballant des de l’Ajuntament de Deltebre fins completar l’ampli ventall d’òrgans que des del govern municipal es volen crear per així conèixer, de més a fons, les necessitats dels veïns i veïnes, escoltar les seves propostes, i prioritzar accions de futur.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el nostre objectiu és seguir transformant el municipi al costat de la seva gent, però això entenem que totes les eines que ens permeten incrementar la relació amb la ciutadania són essencials per seguir fent camí conjuntament”. En el cas de la gent gran, Soler ha remarcat “la necessitat de tenir cura i tenir en compte les seves aportacions a causa del seu bagatge, experiència i saviesa”.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “de la manera que tractem a la gent gran ens diran qui som com a societat”. Per això Alginet ha detallat que “tenim molt que agrair a la gent gran i els consells de participació són un instrument que han de permetre el debat i l’anàlisi”.

En la sessió plenària també s’ha aprovat, per unanimitat, la proposta d’alcaldia per a la celebració de la setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2021, com també la proposta de contribucions especials per a la urbanització del carrer Riu Besós i del carrer Guifré el Pilós, amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre, abstenció d’ERC Deltebre i el vot contrari del PSC Deltebre.

Debat de les mocions

Pel que fa a les mocions, en aquest plenari s’han debatut les següents: moció en commemoració del Dia Internacional per l’alliberament i l’orgull LGTB+, presentada per Enlairem Deltebre i subscrita per ERC Deltebre, la qual s’ha aprovat per unanimitat; Moció presentada per ERC Deltebre de suport a la incorporació del permís retribuït de menstruació i climateri a l’Ajuntament de Deltebre, aprovada per unanimitat. Moció d’ERC Deltebre per impulsar el Consell Municipal de Cultura, aprovada també per unanimitat; I, finalment, moció per a la millora i manteniment dels parcs infantils, també presentada per ERC Deltebre, la qual ha estat denegada amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre i els vots favorables del grup proposant i del PSC Deltebre.

Darreres notícies