WhatsApp Image 2021-08-10 at 11.36.58

L’Ajuntament de Deltebre inicia la instal·lació de més de 800 plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

La darrera setmana es van començar els treballs d’instal·lació de 823 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals. El primer espai on s’han ubicat ha estat al terrat de l’Ajuntament de Deltebre, des d’on aquest matí s’ha realitzat la roda de premsa de presentació del projecte.

Aquesta aposta per les energies renovables, que es xifra amb una inversió de més de 330.000€, ha de permetre que durant els propers 12 anys de durada del contracte s’assoleixi un estalvi net de 181.491€. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre, amb la regressió, és un dels municipis més afectats pel canvi climàtic. Per això més enllà de la nostra lluita contra la pròpia regressió, hem d’impulsar actuacions que ratifiquin el nostre compromís amb l’emergència climàtica i que siguin un exemple de bona governança”.

Més enllà de l’estalvi econòmic, aquesta actuació també s’emmarca en les diferents accions que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament de Deltebre per neutralitzar l’emergència climàtica. D’aquesta manera, la instal·lació de les plaques facilitarà que anualment es redueixin les emissions en 76.845kgCO2 i que hi hagi un estalvi energètic, també calculat anualment, que es xifra del voltant dels 400.000kWh.

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha destacat que “des de les administracions hem de ser conseqüents i hem de donar exemple impulsant actuacions que ens permetin contribuir a la reducció de les emissions i a tenir cura del nostra planeta i del medi ambient”. Lucas ha recordat que a hores d’ara des de l’Ajuntament de Deltebre s’està treballant en la redacció de l’agenda d’acció climàtica.

Més enllà de l’Ajuntament de Deltebre, les plaques fotovoltaiques també s’instal·laran al Centre Esportiu del Delta, al Centre Cultural del Delta, al col·legi Sant Miquel, al col·legi l’Assumpció, al col·legi Riumar, i a l’Espai Puntual. Els treballs en aquests equipaments s’iniciaran la darrera setmana d’agost.

Darreres notícies