El cementiri de Deltebre estrena un espai de Dol Perinatal el dia de Tots Sants


Aquest dilluns 1 de novembre, en motiu del dia de Tots Sants, l’Ajuntament de Deltebre ha estrenat un espai de Dol Perinatal ubicat al cementiri municipal. Aquesta actuació, que es va incloure el desembre de l’any anterior com una millora al contracte de manteniment de l’equipament, té la finalitat d’esdevenir un símbol de suport i reconeixement a les famílies que han perdut un fill durant la gestació o bé en el moment de néixer.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que aquesta iniciativa “és una més de les diferents millores que durant tots aquests anys hem estat impulsant per dignificar cementiri municipal i dotar aquest equipament de més serveis i prestacions”. Soler ha recordat que durant aquest any, per exemple, s’ha dut a terme la construcció d’una trentena de nínxols, per un import del voltant dels 18.000€, i també totes les tasques d’adequació posteriors al temporal del mes de novembre.

La regidora d’Equipaments, Actes i Festes, Carme Franch, ha detallat que “amb la prevista ampliació del cementiri hem volgut impulsar un espai per fer visible la realitat del dol perinatal i, a la vegada, que doni veu a un dol que sovint és silenciós”. 

L’alcalde també ha anunciat que als pressupostos de l’any vinent s’inclourà una partida per a millorar la il·luminació de l’accés al cementiri, la qual es canviarà a tecnologia LED i a la vegada també ha posat en valor les diferents actuacions de millora efectuades al cementiri durant tots aquesta anys. Exemples en són l’adequació d’un espai d’atenció al públic, els treballs de pintura de la façana principal, la renovació dels lavabos, les obres de reforma de la capella i la instal·lació de portes automàtiques.

Més enllà del canvi d’enllumenat a LED, durant els propers mesos també es preveuen altres espais de suport com, per exemple, una zona per als caiguts de la Guerra Civil i també per a les persones mortes durant la pandèmia de la COVID-19.