Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin

#DeltebreRecicla, el joc per a fomentar el compromís ambiental entre els xiquets i xiquetes

Els centres educatius de Deltebre compten, des de la darrera setmana, amb un nou recurs didàctic per a promoure el reciclatge. Parlem del joc #DeltebreRecicla, el qual té l’objectiu d’ensenyar a gestionar els residus de forma entretinguda mitjançant 55 cartes amb il·lustracions personalitzades i 5 minicontenidors, un per fracció de recollida selectiva.

El joc, elaborat amb llenguatge inclusiu, consisteix en classificar els residus en les diferents fraccions, tenint present que, a més a més, també hi ha residus trampa que són els que s’han de portar a la deixalleria i punt verd. La finalitat és que el coneixement adquirit serveixi després per a la gestió dels residus a la seva llar.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una més de les diferents accions i campanyes de sensibilització que estem efectuant per a impulsar el reciclatge i, a la vegada, per neutralitzar l’emergència climàtica”. “I aquesta vegada – ha detallat Soler – ens volem apropar als xiquets i xiquetes de Deltebre per així fomentar el reciclatge des de ben menuts i a les cases”. Soler ha detallat que més enllà de les campanyes de sensibilització, aquest estiu s’han instal·lat més de 800 plaques fotovoltaiques en equipaments del municipi i estem treballant amb la redacció de l’agenda d’acció climàtica de Deltebre, que es presentarà al primer trimestre de 2022.  

La presentació del joc s’ha dut a terme al col·legi Sant Miquel, on els xiquets i xiquetes d’una aula de primer de primària estaven jugant al joc. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “aquesta eina és un recurs més que posem a l’abat del professorat per tal de sensibilitzar als xiquets i xiquetes, i posar en relleu la necessitat de col·laborar i fomentar el reciclatge per a cuidar el nostre entorn i territori”.

Aquesta acció forma part de les diferents iniciatives que des de l’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, es realitzen per fomentar el compromís mediambiental entre les generacions més joves. Recentment, per exemple, es va impulsar la campanya “Fes punta i planta vida!”, en la qual es va repartir, també per les escoles, llapis de llavors fet amb paper de diari reciclat amb la finalitat que l’alumnat pugues transformar un residu (els encenalls quan en facin punta) en vida (tot el llapis contenien llavors de dues plantes medicinals que creixeran de manera molt senzilla).