Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin

L’Ajuntament de Deltebre atorga 80.000€ en ajuts socials durant l’any 2021, gairebé el doble de l’any anterior

Aquest inici del mes de gener, l’Ajuntament de Deltebre ha efectuat el balanç dels diferents ajuts socials atorgats durant l’exercici anterior. En aquest sentit, en total s’han adjudicat fins a 389 ajuts per un import econòmic que s’eleva als 79.700,75€ i que han permès ajudar a les famílies del municipi.

Els ajuts que atorga l’Ajuntament de Deltebre es concreten amb ajuts per al pagament dels tributs municipals, per a activitats extraescolars, per a l’accés a l’escola bressol, per urgència social, per a la tarifa social de l’aigua i, finalment, per a l’EuroDelta, la moneda de Deltebre que també compleix amb la vessant de dinamitzar el comerç local i de proximitat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “durant tots aquests anys hem estat treballant per impulsar aquelles polítiques socials que ens permeten caminar cap a la justícia social i ajudar, en conseqüència, a les famílies de Deltebre que més ho necessiten sota la premissa de que qui menys pugui, menys pagui”.

Les xifres d’aquest any 2021 són força superiors respecte a les de l’any anterior, sent aquest 2021 l’any en el qual s’han donat més ajuts i s’ha invertit més per ajudar a les famílies. De fet, en comparació a l’any 2020, s’han atorgat 158 ajudes més (389 al 2021 i 231 al 2020) i s’han distribuït 34.853€ més (79.700€ al 2021 i 44.847,25€ al 2020). Al mateix temps, cal esmentar que aquests ajuts es van posar en funcionament des de l’arribada de l’actual govern municipal l’any 2015.

La tinenta d’alcaldia de #DeltebreEficient, Lluïsa Ventura, ha explicat que “el ventall d’ajuts que posem a disposició de la ciutadania ens permet donar un cop de mà a les diferents realitats familiars del nostre municipi, més en un context d’adversitat generat per la pandèmia”. Cal recordar, que a banda els ajuts destinats a les famílies, des de l’Ajuntament de Deltebre també es posen a disposició incentius econòmics per a empreses, comerços i autònoms.

Des d’aquesta mateixa setmana ja es poden sol·licitar els ajuts per aquest any 2022. A la web de l’Ajuntament de Deltebre, els veïns i veïnes podran conèixer les diferents bases i condicions per a la seva corresponent sol·licitud.