Imatge 2

L’Ajuntament de Deltebre aprova l’agenda d’acció climàtica com una eina per a donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

El plenari del mes de gener de l’Ajuntament de Deltebre ha estat centrat en el debat i corresponent aprovació, amb els vots favorables d’Enlairem i el PSC, i l’abstenció d’ERC, de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre. Aquest és un document estratègic que marca el full de ruta del municipi durant els propers anys en el marc de la sostenibilitat i sota el paraigües dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.

En aquest document, que s’ha treballat a partir d’una diagnosi interna i amb la participació d’unes 700 persones en els diferents tallers i a través del web, permet projectar una seixantena d’accions que se sumen a la resta de plans d’actuació, com el Pla de Govern, el Pla d’Igualtat o el Pla de Polítiques de Dones, que s’estan executant actualment des de l’Ajuntament de Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “estem davant d’un full de ruta d’acció pública que situa Deltebre com un municipi plenament compromès en donar compliment a totes aquelles polítiques que ens permeten assolir els ODS establerts per les Nacions Unides”.

El pla d’acció de l’Agenda estableix 60 actuacions que caminen en la línia de reduir la pobresa i les desigualtats, enfortir el benestar, fomentar una educació de qualitat i seguir impulsant les polítiques ambientals. Durant tot aquest mes restarà a exposició pública i si no hi ha modificacions, a través d’al·legacions, es publicarà posteriorment el seu contingut.

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “aquesta és una agenda molt completa i extensa, però veiem que moltes de les propostes del Pla d’Acció formen part del seu programa de Govern, les quals la majoria no compartim i per aquest motiu ens abstindrem”.  

El plenari també ha aprovat les bases de participació del Carnaval, les quals s’han validat per unanimitat, i també ha aprovat amb els vots favorables d’Enlairem i el PSC, i l’abstenció d’ERC, l’inici de l’expedient reversió de bens del contracte de SOREA pel servei d’aigua potable i clavegueram.

Mocions al plenari   
Pel que fa a les mocions, s’ha aprovat amb els vots d’ERC i Enlairem, i el del PSC, la moció en Defensa del cànon de residus de Catalunya; i s’ha rebutjat la moció per habilitar les cabines telefòniques com a bibliocavines per a intercanvi de llibres amb el vot favorable d’ERC, l’abstenció del PSC, i el vot contrari d’Enlairem. Les dues mocions han estat presentades pel grup d’ERC.

Darreres notícies