WhatsApp Image 2022-03-03 at 20.08.30

Deltebre constitueix el Consell de la Gent Gran amb Tere Aloguin com a delegada

L’Ajuntament de Deltebre segueix amb la implementació dels diferents òrgans de participació que s’han aprovat pel plenari municipal. Aquesta setmana ha estat el torn del Consell de la Gent Gran, el qual vol ser un espai de debat i de decisió de les diferents activitats i qüestions relacionades amb la gent gran del municipi de Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “volem que la ciutadania de Deltebre, els nostres veïns i veïnes, tinguin l’oportunitat de participar en les diferents qüestions que afecten al seu dia a dia, més encara en aquelles que són estructurals i que ens han de permetre definir el municipi del futur”. “Per això – ha remarcat Soler- els diferents consells de participació que estem creant son una eina útil per seguir transformant Deltebre al costat de la ciutadania i escoltant les seves inquietuds i suggeriments”.

Tere Aloguin, vinculada amb diferents entitats del municipi, ha estat escollida com a delegada del Consell de la Gent Gran a proposta de l’alcaldia i ratificada en el marc del plenari. A Aloguin l’acompanyaran dues vicepresidències, una primera, la regidora d’Acció Intergeneracional i Comunitària, Rosa Royo, i una segona, Herminia Bo.

Resultat de les enquestes per detectar la soledat     
El darrer any, l’Ajuntament de Deltebre va iniciar un estudi entre la gent gran del municipi, en col·laboració amb els dos casals de jubilats, per detectar caso de soledat. En total han participat 274 persones i d’aquestes, un 16,78% viuen tots sols i soles. Paral·lelament, les enquestes també desgranen altres informacions com el cas de l’ús dels serveis socials o de les entitats com Creu Roja i Càritas.

La regidora d’Acció Intergeneracional i Comunitària, Rosa Royo, ha explicat que “uns dels primers reptes i treballs que hem de desenvolupar en aquest Consell és la necessitat d’aproximar-nos a la gent que viu sola i cercar les eines necessàries per a fomentar la seva participació en el dia a dia de Deltebre per així evitar que pugui aparèixer la percepció de solitud o aïllament”.

Del Consell de la Gent Gran en formen part 23 persones que representen diferents entitats vinculades amb aquest sector, com també persones reconegudes per la seva trajectòria o influència. A la vegada també s’ha creat una Comissió Permanent que permetrà fer un seguiment més exhaustiu de les diferents qüestions que afecten a la gent gran i al propi consell.

Actualment l’Ajuntament de Deltebre compta amb diferents òrgans de debat i de participació sectorials com són el cas del Consell de Riumar, el Consell de Defensa #DeltebreTerritori, el Consell Municipal de les Dones i el Consell Municipal d’Esports. En les propers setmanes també es constituirà el Consell del Sector Primari. 

Darreres notícies