Residus

L’Ajuntament de Deltebre inicia una nova campanya de conscienciació ambiental per incentivar la correcta gestió dels residus

La darrera setmana es va començar una nova campanya multicanal de conscienciació ambiental “Del residu al recurs” que s’allargarà fins a l’inici de l’estiu. L’objectiu de la campanya és incentivar la correcta gestió dels residus i estimular-ne la prevenció, incidint novament en la importància del reciclatge i la cura del medi ambient i del nostre entorn més proper.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta nova campanya de conscienciació de #DeltebreRecicla neix amb l’objectiu principal de seguir cercant el compromís de la ciutadania per mantenir Deltebre net i reduir, d’aquesta manera, l’impacte ambiental col·lectiu i individual”.

En aquest sentit, mitjançant curiositats, dades informatives i recomanacions, es recorda quina funció tenen les diferents fraccions de recollida selectiva, així com la deixalleria i punt verd, i la recollida de voluminosos. Així mateix, també es vol remarcar i recordar que durant el període estiuenc, el reciclatge no fa vacances.

Per tal d’arribar a grans i petits, la campanya es divulgarà a través de diferents canals de comunicació com el cas de les xarxes socials, les pantalles LED distribuïdes en diferents emplaçaments del municipi  o bé a través del lliurament d’un recurs didàctic que es repartirà entre les xiquetes i xiquets per tal que puguin treballar a l’aula la gestió dels diferents tipus de residus.

Recentment, l’Ajuntament de Deltebre va ser premiat en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible per la seva gestió dels residus i per les campanyes d’educació ambiental realitzades. Alguns exemples recents d’aquestes campanyes són el joc de #DeltebreRecicla, un recurs pedagògic adreçat als xiquets i xiquetes; el llapis plantable entregat també a les escoles del municipi amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient 2021, o el sorteig de compostadors domèstics, etc. Totes aquestes actuacions s’efectuen des de l’Ajuntament de Deltebre amb el servei d’Imatge de Poble que es gestiona a través de la UTE Deltebre, formada per les empreses Innovia Coptalia i Fornós Contenidors.           

Darreres notícies