DSC04358

L’Ajuntament de Deltebre pavimentarà el 80% dels carrers durant aquest any

Aquest matí s’ha presentat el projecte de pavimentació dels carrers de Deltebre, el qual permetrà completar un 80% d’arranjament dels carrers del municipi durant aquest any 2022. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem davant d’una acció sense precedents a la història de Deltebre. Una inversió que posarà punt i final a un dels dèficits estructurals i que ens permetrà dignificar els carrers i les vies públiques del municipi”.

Aquest projecte de pavimentació, que afecta a 139 carrers del casc urbà, s’executarà en els propers mesos i té un cost econòmic de 3.940.800€. De fet, si se suma als carrers que ja estan començats o que es començaran en breu, durant aquest any Deltebre arranjarà 152 carrers amb una inversió del voltant dels 6.500.000€. En total, el casc urbà de Deltebre compta amb 189 carrers.

Soler ha detallat que “passarem de tapar clots i apedaçar carrers, com s’ha fet sempre, a pavimentar-los amb aglomerat”. De fet, l’alcalde ha afegit que “aquesta acció és possible gràcies a la gestió acurada que hem realitzat durant aquests darrers anys i que ens ha permès reduir l’endeutament i impulsar inversions que són estructurals i que marquen un punt d’inflexió”. Aquest projecte de pavimentació es complementari amb el projecte d’urbanització, el qual contempla, a través de la participació ciutadana, l’adequació de voreres, enllumenat, pluvials, telecomunicacions i serveis bàsics com el cas de l’aigua potable. Soler ha manifestat que “tot i la pavimentació, seguirem impulsant la urbanització de carrers atenent al criteri dels veïns i veïnes”.

El projecte de pavimentació de carrers se suma a les diferents accions en millora de la Imatge de Poble que l’Ajuntament de Deltebre ha estat realitzant i que seguirà realitzant aquest 2022 com són el cas del canvi d’enllumenat a LED, l’adequació de voreres i la supressió de barreres arquitectòniques.

En tot cas, aquest serà un dels punts que es debatran a la sessió plenària d’aquest dimecres de l’Ajuntament de Deltebre, com també la sol·licitud d’un préstec de 4.000.000€, que permetrà sufragar part de la inversió per a la pavimentació de carrers i altres projectes que en breu es donaran a conèixer. Soler ha conclòs que “tot i amb la sol·licitud d’aquest préstec, seguirem complint amb la premisa que ens vam marcar a l’inici del nostre mandat municipal: deixar un municipi amb més inversió, amb més orgull de poble i amb menys endeutament”.

El plenari es celebrarà en format telemàtic a partir de les 21.30 hores i es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Deltebre.

Darreres notícies