La triatló torna a Deltebre trencant rècords de participació amb 1.300 inscrits

Aquest cap de setmana, els dies 30 d’abril i 1 de maig, es celebra una nova edició de la Triatló al municipi de Deltebre. Serà la primera vegada que es celebra després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, i serà també una edició que batrà rècords de participació amb la inscripció actual de 1.300 atletes d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.

En el marc de la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre tornarà a esdevenir la capital de l’esport amb la realització de la Triatló de Deltebre, però també amb la celebració del campionat d’Espanya d’Individuals de Twirling que es celebra al Centre Esportiu del Delta”.

Soler ha destacat que “Deltebre compta amb tots els ingredients possibles per a esdevenir un pol d’atracció per a les activitats esportives a causa dels atractius paisatgístics i també dels equipaments que hem posat en funcionament durant aquests darrers anys”. De fet, l’alcalde ha conclòs afegint que “aquestes competicions són una oportunitat de donar a conèixer Deltebre i també per a la dinamització de l’economia local atès el gran nombre de participants”.

La Triatló de Deltebre s’emmarca dins la Lliga de Triatlons de Catalunya que compta amb la realització de quatre proves en diferents indrets de la geografia catalana. La de Deltebre és la primera d’elles i, com és habitual en aquest esport, comptarà amb una prova de natació, una de ciclisme i una d’atletisme en quatre disciplines diferents: olímpica, sprint, half i short. Per a facilitar la participació, aquestes es podran realitzar individualment o amb grups de dos o tres persones.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha detallat que “aquesta és una de les proves més esperades pels atletes participants a causa de la pròpia organització com també per les condicions de la prova, que amb un desnivell del terreny pràcticament nul, faciliten l’obtenció de marques rècord”. Bertomeu ha posat en valor que “des del seu inici, ara fa 7 anys, s’han quadruplicat els participants a la triatló de Deltebre i això demostra que s’està efectuant una gran tasca en l’organització i projecció d’aquesta competició”.

El representant de l’empresa que col·labora amb l’organització de la triatló, Kilian Bertomeu, ha explicat que “la triatló de Deltebre forma part de les cinc millors triatlons de Catalunya. És una prova plenament consolidada, que aplega molts participants, i també a molts voluntaris i voluntàries que fan possible la realització d’aquest esdeveniment”. En total es compta amb una un equip de voluntariat de gairebé 200 persones.

Com a novetat, enguany s’han realitzat modificacions en el recorregut per així reduir l’afectació en la mobilitat i ens els accessos al municipi. De tota manera, la prova causarà afectacions durant les hores de la competició.