L’Ajuntament de Deltebre inicia les obres de l’avinguda La Pau

L’Ajuntament de Deltebre ha començat els treballs d’arranjament de l’avinguda La Pau. Una actuació que, segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha de permetre “solucionar un problema estructural del municipi i, a la vegada, dignificar una avinguda que és una de les arteries principals de Deltebre”.

Les obres s’estructuren en dues fases diferenciades. Una primera, que ja s’ha iniciat, i que es realitza entre les cruïlles dels carrers Blasco Ibáñez i la cruïlla anterior al carrer Joan Miró. En aquest tram, més enllà de la pavimentació, també s’urbanitza l’avinguda amb l’adequació de voreres, instal·lació d’un carril bici, millora de l’enllumenat, soterrament de línies, i la renovació de pluvials i agua potable. Aquesta primera fase té un cost  de 477.000€ i compta amb una subvenció de 200.000€ per la Diputació de Tarragona i un import de 132.990€ a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

La segona fase, que consta dels treballs de pavimentació, millora de la senyalització i aixecament de les tapes del clavegueram, s’efectuarà des del carrer Joan Miró fins a l’avinguda 1 d’Octubre i té un cost de 170.676€. Està previst que els treballs de la primera i segona fase finalitzin durant aquest estiu.

Els treballs d’arranjament i pavimentació de l’avinguda La Pau s’emmarquen en el pla de pavimentació del 80% dels carrers del municipi que es va presentar i aprovar en el plenari d’aquest mes d’abril. Soler ha explicat que “aquest Pla és possible gràcies a la gestió acurada que hem realitzat durant aquests darrers anys i que ens ha permès reduir l’endeutament i impulsar inversions que són estructurals i que marquen un punt d’inflexió com el cas de l’avinguda La Pau”.