Imatge

L’Ajuntament de Deltebre anuncia l’adquisició de l’antic Cinema Rialto, el qual esdevindrà el futur teatre auditori de Deltebre

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha anunciat l’adquisició de l’antic Cinema Rialto per “conservar i patrimonialitzar un edifici emblemàtic del nostre municipi i projectar, en aquest espai, el que ha de ser el futur teatre auditori de Deltebre”. El cinema Rialto va obrir les seves portes l’any 1949 i va clausurar la seva activitat 34 anys després, l’any 1983.

L’acord de compra d’aquest equipament, de 1.712m2, es va segellar la darrera setmana per la Junta de Govern Local per un import del voltant dels 185.000€, i aquest dimecres, en sessió plenària es durà a aprovació la corresponent plurianualitat. En el marc de la seva futura rehabilitació, la façana principal es recrearà al carrer Doctor Joan Bonet, on s’accedirà i s’habilitarà un pas de vianants i un espai d’aparcament.

Aquest equipament permetrà donar cobertura al nucli dels Hortets, que actualment no disposa de cap espai per a realitzar actes, i completarà els diferents equipaments que durant aquests anys s’han anat posant en funcionament com són el cas, per exemple, del propi Centre Cultural del Delta, el Centre Fluvial del Delta o el Centre Esportiu del Delta.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, ha explicat que “volem convertir el Cinema Rialto en un referent cultural del territori” i ha agraït la voluntat de la família de posar a disposició municipal, i dels veïns i veïnes, un equipament històric i cultural. El cinema Rialto és un dels quatre cinemes que ha tingut Deltebre al llarg de la seva història (Rialto, Coliseum, Metgessa i Montecarlo) i al seu moment era un punt de trobada per als veïns i veïnes de La Cava i de Jesús i Maria.

En la sessió plenària d’aquest dimecres, que es celebrarà en format telemàtic, també es durà a aprovació l’inici de la licitació de les obres de la primera fase i de la primera etapa del Passeig del Carrilet amb l’acondicionament i millora del desaigüe del Préstamo, així com també la modificació i regularització de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Deltebre arran de la darrera normativa de l’Estat.  

Darreres notícies