Imatge Plenari

L’Ajuntament de Deltebre inicia la licitació de les obres de l’acondicionament i millora del desaigüe del Préstamo

La sessió plenària d’aquest mes de maig ha estat marcada, entre d’altes punts, per l’aprovació de la licitació de les obres de canalització i bombament del Préstamo, i d’inici del Passeig del Carrilet. En aquest cas, es tracta de les obres de la primera fase i de la primera etapa, la qual compren el tram entre la gasolinera Bon Àrea i el Camp Nou.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “una vegada aprovat el projecte, aquest és el primer pas per començar a solucionar una problemàtica estructural, el desaigüe del Préstamo, que s’accentua encara més a causa del canvi climàtic i de les abundants tempestes que darrerament ens afecten”. La licitació, que s’eleva als 2.446.853,39€, ha comptat amb el vot positiu d’Enlairem Deltebre, i amb les abstencions d’ERC Deltebre i PSC Deltebre.

En el marc del plenari també s’ha fet balanç del primer any de gestió de la Síndica de Greuges de Deltebre, Rosa Vandellós, la qual ha explicat que durant aquest temps ha realitzat 15 actuacions, entre queixes, consultes, demandes i actuacions d’ofici. La figura de la síndica de greuges és un servei a l’abast de totes les persones amb l’objectiu de vetllar pels seus drets davant l’administració municipal, o dels organismes que depenent d’aquesta administració.

Finalment, el plenari també ha aprovat, amb els vots d’Enlairem i ERC, i l’abstenció del PSC, la proposta de modificació de la plantilla que comporta la regularització de part del personal de l’Ajuntament de Deltebre atenent a la darrera normativa publicada pel govern de l’Estat. A nivell de mocions, s’ha aprovat una moció subscrita per Enlairem Deltebre i ERC Deltebre per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups proposants, i l’abstenció del PSC Deltebre.

Darreres notícies