WhatsApp Image 2022-05-27 at 09.43.07

L’Ajuntament de Deltebre segueix enllestint el nucli de Riumar per a la temporada d’estiu

Més enllà de les inversions que s’estan executant al casc urbà de Deltebre, a hores d’ara també es realitzen diferents obres de millora i de manteniment a Riumar encaminades a seguir projectant el nucli com un pol d’atracció turística i fomentar la desestacionaliztació del turisme.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor “tota l’acció de Govern que hem efectuat durant tots aquests anys al nucli de Riumar i que ens ha permès millorar les infraestructures i els serveis, de manera que avui Riumar és un nucli que desperta orgull i que atrau més visitants any rere any, i que camina cap a la desestacionaliztació del turisme”.

En aquest sentit, la darrera setmana es van iniciar les obres de la primera fase del projecte d’enjardinament dels espais verds de Riumar, la qual s’està duent a terme a l’encreuament entre el carrer Coll Verd i el Passeig Marítim de Riumar i s’eleva als 154.146€. L’actuació s’executa en una superfície de 4.300m2  i permet resoldre, per una banda, l’accessibilitat dels veïns i veïnes a les seves cases i la regulació de la mobilitat i, per altra banda, permet crear un nou espai de trobada amb palmeres, pins, mobiliari urbà i il·luminació.

Paral·lelament, també s’estan executant els treballs de renovació i ampliació del carril bici del Passeig Marítim, el qual s’estendrà al carrer Polla d’Aigua per així traçar una anella de circulació que permeti connectar l’entrada de Riumar amb la desembocadura, amb una inversió de 52.000€. Paral·lelament, en breu també s’ampliarà l’enllumenat al carrer Polla d’Aigua i a l’Àliga Pescatera, amb 10 nous punts de llum, i també es canviaran a LED les llumeneres del Passeig Marítim, una actuació que superarà els 67.000€.

A tot això, també cal destacar que en les properes setmanes es realitzarà el tractament de totes les passarel·les d’accés a la platja, i es realitzaran treballs de pintura i manteniment al Zigurat, al Mirador, a les pèrgoles de la platja i la reparació i pintura de les lletres gegants de Riumar.  Aquesta actuació, que té un cost de 37.268€, té una subvenció del departament d’Acció Climàtica de 27.797€.

En aquest mateixa línia, també es canviaran totes les dutxes de la platja de Riumar, una acció valorada en més de 15.000€, i es realitzaran treballs de pintura a la senyalització horitzontal de les vies públiques.

Finalment, des de fa unes setmanes s’estan duent a terme els treballs d’adequació de les voreres del carrer Àliga Pescatera, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i suprimir barreres arquitectòniques. Aquesta actuació, que finalitzarà en breu, ha suposat un cost de 13.365€.

Amb tot, una inversió que supera els 335.000€ i que se suma a la resta d’actuacions que s’han executat ens els darrers mesos al nucli de Riumar i a algunes que encara s’estan duent a terme com el cas de la depuradora de Riumar i la Llotja de Peix al port de Deltebre.

Darreres notícies