62220756_2763441040397242_5129153011213402112_n

Deltebre celebra una nova edició de les Festes de l’Arròs a la Finca de Bombita

Del 10 al 12 de juny tindrà lloc una nova edició de La Plantada, les Festes de l’Arròs de Deltebre que s’organitzen a la Finca de Bombita i que es recuperen després de la pandèmia de la COVID-19 amb l’objectiu de seguir recreant l’essència i la tradició de Deltebre i del Delta de l’Ebre.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “les Festes de l’Arròs són una nova oportunitat per reforçar el nostre paisatge, les nostres tradicions i també el nostre producte, però també una oportunitat per mostrar la nostra manera de ser i la nostra manera de fer”. De fet, el dia 10 de juny, es celebrarà La Plantada Escolar amb l’assistència de l’alumnat del cinquè curs de primària dels diferents col·legis del municipi.

El dissabte 11 de juny, les activitat seguiran amb la Ruta Literària per la Finca de Bombita, acció que s’emmarca amb les rutes literàries que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja per redescobrir racons del nostre territori a través de la mirada i lectura de diferents autors.

Finalment, el dia 12 de juny, diumenge, es realitzaran les activitats de la plantada de l’arròs, amb la corresponent explicació de tot el procés i posant èmfasi a la part més històrica i tradicional. A la plantada l’acompanyaran l’actuació de la Rondalla dels 3 Cantadors i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, el sainet “Novios per Internet” a càrrec de la companyia Delta Teatre, i la demostració a càrrec de l’Associació Karate Kushin-Kai sobre la Lluita del Bac i l’ús d’eines per a la defensa.

A banda d’aquestes activitats, també es realitzaran visites amb carro per la Finca de Bombita (de 10.30 a 18.30h), passejades amb barquets de perxar i demostració de pesca tradicional, a càrrec de l’Associació de Caçadors Sant Miquel de La Cava, espai de jocs tradicionals per als xiquets i xiquetes a càrrec de l’Associació de Dones de La Cava, tirades de birles a càrrec del Club de Birles de La Cava, i ambientacions tradicionals amb la participació de l’Associació de Dones de Deltebre.

A més a més, durant tot el dia també hi haurà un mercat artesanal i de productes típics, com també el servei de restauració amb plats típics del Delta, i mostra d’artesanies del Delta a càrrec de Manolo Escurriola. Soler ha volgut agrair “la col·laboració de les entitats que participen i que fan possible que aquestes Festes de l’Arròs esdevinguin una referència i un èxit”.

Darreres notícies