Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin

El govern municipal no presentarà recurs davant la sentència sobre les dedicacions per no entrar en una batalla política que no aporta res a la ciutadania

El passat 23 de maig el Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona va emetre sentència en relació al recurs presentat pel grup municipal d’ERC a l’acord del ple municipal del 4 de juliol de 2019 que acordava el règim de dedicacions i assistències dels electes municipals.

La sentència, recurrible fins divendres 17 de juny, anul·la i deixa sense efecte en primera instància els punts 1 i 3 de l’acord de ple, per la qual cosa cal reformular el règim de dedicacions i es suprimeixen els topalls del règim d’assistències.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “l’Ajuntament sempre ha buscat el millor encaix per la minimització de costos dels electes a l’Ajuntament i fer-ho com proposava la demanda hagués repercutit en un major cost per a l’Ajuntament”. Així mateix, també ha afegit que “l’acord de ple que es va fer en el seu moment no és cap invenció sinó que reprodueix models existents i fins i tot precedents al propi Ajuntament”.

La sentència no valora les remuneracions ni té cap efecte sobre les mateixes, sinó que determina la necessitat formal d’adequació de les dedicacions parcials i exclusives, així com de les assistències.

El govern decideix no presentar recurs

Des del govern municipal han decidit no presentar recurs, al·legant diversos motius:

D’entrada, ha motivat Soler, “per no invertir temps ni diners públics en un tema que no aporta res a la ciutadania malgrat tinguem fonaments per a intentar revertir l’enfoc de la sentència amb un recurs d’apel·lació”.

També ha afegit que “per higiene democràtica no volem hipotecar el futur mandat municipal, a 12 mesos de finalitzar-lo, en un recurs que segurament ultrapassaria aquesta data i podria condicionar el futur govern”.

Finalment, apunta que “presentar recurs seria més un tema de batalla política que el propi èxit que pot tenir guanyar-lo, donat que estem parlant d’un tema formal del propi acord”.

El govern ha detallat que “davant l’ambigüitat en l’aplicació de la sentència”, l’Ajuntament encarregarà un informe jurídic per tal de poder determinar l’encaix de les dedicacions dels electes, maximitzant les garanties per l’Ajuntament.