Imatge

L’Ajuntament de Deltebre impulsa la licitació del nou servei de recollida d’escombraries i imatge de poble

El plenari del mes de juliol de l’Ajuntament de Deltebre estarà marcat per la licitació del servei de recollida de residus i d’imatge de poble. Una licitació d’un contracte de cinc anys de durada, que ascendeix a 7.580.460€, i que com a novetat engloba les diferents accions que des de l’Ajuntament de Deltebre s’estan impulsant per a la millora de la imatge de poble.

D’aquesta manera, si bé abans aquest contracte se centrava en la recollida de les escombraries, el servei de neteja de Deltebre i de Riumar, i la neteja i manteniment de les platges, en aquesta nova licitació es dóna cobertura a aquests serveis i també a la neteja de desaigües, l’execució subsidiària de solars, i les tasques de jardineria de Deltebre i de Riumar.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem davant de la licitació més important de la història de l’Ajuntament de Deltebre en l’àmbit econòmic, i que ens ha de permetre consolidar i reforçar les diferents accions de la millora de la imatge de poble que hem implementat durant aquests darrers anys i que ens han permès fer un pas endavant en els serveis de neteja del municipi”.

Més enllà d’englobar els serveis esmentats anteriorment en un sol contracte, la licitació també impulsa l’adquisició de nova maquinària, més sostenible, i habilitada per a dur a terme les diferents accions que proposa la contractació. El tinent d’alcaldia de #DeltebreSostenible, Kilian Franch, ha declarat que “aquesta licitació ens ha de permetre mantenir el model que hem impulsat durant aquests darrers anys i que ens permet, entre d’altres, disposar d’un servei de neteja diari al municipi o el servei de manteniment de les platges durant tot l’any”. De fet, Franch ha recordat que “abans de la nostra arribada al Govern municipal, el servei de neteja del municipi es feia de tant en tant i el manteniment de les platges s’assumia en recursos propis sense garantir un estat òptim”.    
 

Cal recordar que, el darrer any, en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible, que des de fa 18 anys lliura la Fundación Fórum Ambiental, de manera coordinada amb el Ministerio para la Transición Ecológica i Reto Demográfico i amb la col·laboració d’ECOEMBE, l’Ajuntament de Deltebre va rebre un accèssit per la gestió pròpia dels residus i com també per les diferents campanyes de sensibilització que està duent a terme al municipi.

Adequació de les dedicacions

Una vegada la sentència ha estat ferma, aquest plenari també servirà per adequar les dedicacions dels càrrecs electes de l’Ajuntament de Deltebre. Les dedicacions, com es va detallar al seu moment, no tenen res a veure amb les retribucions de les diferents regidories i seguien exemple i criteri d’altres administracions o bé de Governs anteriors.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “ja vam motivar que no presentaríem recurs perquè ens trobàvem davant d’una qüestió d’intencionalitat i joc polític que no aporta res a la ciutadania, tot just al contrari, ja que l’Ajuntament de Deltebre haurà de fer front a la seguretat social de dues regidories que, per la seva tasca professional, assumeixen ells també particularment i que hauran de continuar assumint igualment”.

En tot cas, Soler ha manifestat que “com sempre hem dit davant d’aquesta sentència, i com sempre hem fet com a Govern municipal, la nostra resposta sempre posarà per davant els interessos de la ciutadania. I per això, tot i que la sentència impulsada per ERC obliga a una major despesa per a l’Ajuntament, mantindrem el mateix cost econòmic i l’increment de la seguretat social s’absorbirà en la rebaixa de sous d’alguns regidors”.

El plenari també debatrà l’actualització de l’ordenança de l’escola bressol, per així adaptar-la a la gratuïtat I2 que impulsa la Generalitat de Catalunya, i la licitació del Passeig del Carrilet, la qual s’ha quedat deserta a causa de l’increment global dels costos econòmics. Ara es licitarà amb un nou projecte i amb un augment de 120.000€, arribant així a una inversió que ascendirà als 2.560.000€.

La sessió plenària del mes de juliol de l’Ajuntament de Deltebre se celebrarà en forma presencial aquest dimecres 27 de juliol a les 21.30 hores. Com és habitual, es podrà seguir també pels canals de comunicació de l’Ajuntament de Deltebre en format streaming.  

Darreres notícies