L’Ajuntament de Deltebre inaugura la Plaça dels Vents a Riumar

Aquest dimecres s’ha inaugurat la nova Plaça dels Vents de Riumar, ubicada a l’encreuament entre el carrer Coll Verd i el Passeig Marítim. La inauguració ha anat a càrrec de Juan Bertomeu, alcalde de Deltebre durant el mandat comprès entre l’any 1995 i 1999, acompanyat de l’alcalde actual, Lluís Soler, i de les regidores de Govern i de la corporació.

L’actuació efectuada representa una superfície de 4.339 m2 i esdevé un nou punt de trobada per a la ciutadania amb la possibilitat de dur a terme activitats en aquest emplaçament. La plaça, en la qual s’ha prioritzat l’ús de paviments de formigó per així reduir i facilitar les tasques de neteja, ha conservat el màxim possible les zones d’ombra mantenint les palmeres i també compta amb bancs, papereres i una pèrgola.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “durant tots aquests anys hem estat abordant problemes estructurals a Deltebre i també al nucli de Riumar. Tota aquesta feina ha permès iniciar el procés de transformació d’un Riumar amb més i millors equipaments, infraestructures i serveis”. Soler ha afegit que “amb la Plaça dels Vents volem seguir creant nous espais de cohesió i de trobada per a la ciutadania amb l’objectiu de fer un nucli i un municipi més amable”.

Per la seva banda, l’exalcalde i inaugurador de la Plaça dels Vents, Juan Bertomeu, ha ressaltat que “és un orgull veure com el granet d’arena que al seu moment vam iniciar, quan tenia responsabilitats de Govern a l’Ajuntament de Deltebre, ara s’ha continuat gràcies a un alcalde que veu les potencialitats de Riumar com una oportunitat de futur i de prosperitat per a Deltebre”.

Cal destacar que, a més, a la plaça també s’han instal·lat dotze noves faroles, projectors per enllumenar l’arbrat i 23 punts de llum al terra que marquen el camí d’accés a la Plaça. Tot aquest enllumenat s’ha instal·lat amb tecnologia LED per així reduir el consum i contribuir a la neutralització de l’emergència climàtica.

La Plaça dels Vents també ha permès resoldre el problema d’accessibilitat que tenien els veïns i veïnes en aquest encreuament. D’aquesta manera, s’ha realitzat un vial perimetral que permet dividir l’espai públic de l’espai privat, de manera que es facilita l’accés als respectius habitatges. 

Cal destacar que aquesta és la primera fase del projecte d’enjardinament dels espais verds de Riumar. L’actuació ha tingut un cost econòmic del voltant dels 200.000€, i se suma a la resta d’inversions que l’Ajuntament de Deltebre està duent a terme al municipi.