Imatge

Un centenar de xiquets i xiquetes de sisè de primària aprenen les tradicions del cultiu de l’arròs  

En el marc de la Festa de la Sega, que se celebra aquest diumenge 11 de setembre a la Finca de Bombita, aquest divendres els grups de sisè de primària de l’escola Assumpció, Riumar i Sant Miquel han gaudit de la sega escolar, una activitat que té l’objectiu principal, tal com ha detallat el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, de “mostrar als xiquets i xiquetes els costums i les tradicions relacionades amb el cultiu de l’arròs a Deltebre i al Delta de l’Ebre”.

Serra ha afegit que “volem apropar les Festes de l’Arròs a les escoles del municipi i aquesta activitat, que ha aplegat a més de 90 alumnes, és una oportunitat per tal que aprenguin i coneguin d’on venim per posar en valor el nostre present”. Durant el matí, l’alumnat ha pogut gaudir de les explicacions de Ramon de Baila, Horman Borràs i Esteve Serral, els quals amb la seva dilatada experiència han explicat com es segava anys enrere quan la maquinària agrícola encara no existia i els canvis amb la sega actual. Els xiquets i xiquetes també han gaudit de passejades amb carro pel voltant de la finca, han perxat i també han jugat a les birles.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha agraït a les entitats “la seva implicació i col·laboració amb la festa” i també ha destacat “les gestions que realitzem des de l’Ajuntament de Deltebre per tal d’obrir aquesta finca a la ciutadania i també a tota la gent que ens visita”. Recordem que la Finca de Bombita és propietat de l’Estat espanyol.

La Festa de la Sega s’organitza aquest diumenge vinent a la Finca de Bombita. Tal com és habitual comptarà amb diferents activitats per a tots els públics, i es podrà gaudir dels plats típics del Delta com també d’un mercat tradicional. A la tarda es duran a terme els actes en commemoració de la Diada de Catalunya amb l’actuació de Joan Rovira i la banda de la Societat Musical Espiga d’Or.

Darreres notícies