Suport Gencat

Resolució definitiva d’atorgament de subvencions al Parc Natural del Delta de l’Ebre, a l’empara de la Resolució ACC/2603/2021, de 4 d’agost, de convocatòria de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operacions 04.04.01 i 07.01.01) per a l’any 2022


Es proposa realitzar el tractament protector d’aquestes passeres de fusta, a base de oli de linassa d’alta qualitat amb aditiu secant, utilitzable com a protector, impregnant i segellador de fusta, amb unes propietats elàstiques, un alt poder de penetració, protector de sol i pluja, evita la putefracció, amb aditius exempts de plom.
El seu rendiment és de 8-12m2/l.
Per tal d’utilitza-lo s’haurà de tenir en compte el següent:
Els suports estaran exempts de productes estranys i/o residus.
S’aplicarà damunt fustes amb un contingut d’humitat inferior al 20%.
S’aplicarà en fustes sanes, seques, sense pols i ben desengrassades.
Si la fusta presenta signes d’envelliment deurà ser prèviament pulida i sense pols, mitjançant raspallat o qualsevol altre mig mecànic.
Aplicat amb sistema de pistola air less de dilució 10-20%.
Demolició i nova construcció d’escala d’accès al Muntell de les Verges(foto 4) amb les mateixes dimensions, tipologia i materials que l’actual.

LLOCS:

  • Platja de Riumar:

Les passeres de fusta estan formades per 1,33ml de pilars de 16x16cm. i 2,10 ml d’alçada promig a dues biguetes de 25x15cm. atornillades als pilars sobre els que descansen 3 corretges de 20x10cm.que serveixen de suport al paviment de la passera, realitzat a base de tauleta de Pi a l’autoclau de 15×4,5cm. tot col·locat amb tornilleria d’acer inoxidable 316L, amb una secció promig de 2,98m2/ml en passera d’1,50ml d’amplada i de 3,48m2/ml en passera perimetral.
Es realitzarà el tractament de la totalitat d’aquestes passeres, amb el material assenyalat anteriorment. (oli de linassa)

  • La zona del marge esquerre del Riu Ebre, del Muntell de les Verges, passant pel Passeig del Garxal fins al Mirador del Zigurat:

El muntell de les verges està compost per dues escales d’accès amb fusta de pi, envoltat de barana de fusta i dos bancs de fusta.
Es fa necessàri la reparació de l’escala de la part dreta, revisió de tota la barana i efectuar el seu corresponent tractament protector amb el material assenyalat (oli de linassa).
L’escala serà amb taulons i llistons de fusta de pi serrada i planejament tractat per a exterior amb autoclau. Pel que fa a la passera de fusta que condueix al passeig del Garxal, caldrà efectuar-li el seu corresponent tractament protector amb el material tipus descrit anteriorment (oli de linassa)

  • Mirador del Zigurat:

Tractament exterior amb oli de linassa per tal de protegir tota la fusta que composa la construcció

  •  Pèrgoles Passeig Marítim

Tractament exterior amb oli de linassa per tal de protegir tota la fusta que composa la construcció

RESULTATS:

Els treballs s’han realitzat correctament atenent la memòria tècnica que es va presentar per a l’obtenció de la subvenció segons l’ordre TES/184/2019, de 10 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores de les subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operacions 04.04.01 i 07.01.01 per a l’any 2022).

Darreres notícies