Imatge

L’Ajuntament de Deltebre durà a aprovació l’estudi de viabilitat del nou servei d’aigua potable

El Govern municipal continua treballant per millorar la gestió i el servei de l’aigua potable que reben els veïns i veïnes. En aquest sentit, si bé fa tot just un any es va aprovar la resolució del contracte, a causa de la nul·litat de ple dret del contracte existent de la gestió de l’aigua que vinculava l’Ajuntament de Deltebre i SOREA fins a l’any 2037, després de mesos de treball, d’anàlisi i d’inspecció de camp, en la sessió plenària del mes de desembre es debatran dues propostes per seguir el camí traçat de millora del servei de l’aigua.

Una primera, l’inici de l’expedient de liquidació del contracte. Una segona, una fase preparatòria de contractació pública per a dur a terme una nova gestió del cicle integral de l’aigua. És a dir, un estudi de viabilitat que proposa una concessió pont, d’una durada de cinc anys, amb la qual, sense pujar tarifes a la ciutadania, s’invertiran d’urgència al voltant d’1.000.000 € i es confeccionarà un Pla Director que analitzi, amb totes les dades de servei, quin ha de ser el model de gestió de l’aigua de Deltebre. Recordem que, actualment, es perd entorn d’un 70% de l’aigua de la xarxa potable.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “parlem d’un problema estructural del municipi al qual volem fer front des de la màxima urgència possible, atenent que l’aigua potable de Deltebre té unes pèrdues de quasi el 70% de la seva capacitat, però sempre des de l’estudi necessari que ens ajudi a prendre la millor decisió possible per tal que els veïns i veïnes puguin gaudir d’un millor servei i millors condicions”.

El plenari també debatrà la proposta del nou Pla Antifrau, el qual deriva de la normativa de Fons Europeus i adapta el Pla de Compliance Penal que va aprovar l’Ajuntament de Deltebre de forma pionera fa quatre anys, i el qual promou la conducta ètica del personal i electes de l’administració local.

Finalment, i entre altres punts, també es durà a aprovació les bases de participació del Carnaval 2023, el qual se celebrarà el cap de setmana del 24 al 26 de febrer. Unes bases que, a causa de l’èxit de convocatòria, són continuistes, però incorporen novetats com, per exemple, un reforç als premis per fomentar encara més la participació i la il·lusió a l’hora de confeccionar les diferents carrosses i comparses.

El plenari es reunirà aquest dimecres 28 de desembre, a les 21.30 hores, i es podrà seguir en directe pels canals de difusió de l’Ajuntament de Deltebre.

Darreres notícies