_DSC3926

El Pla Local de Joventut de Deltebre contempla 89 accions per dinamitzar i impulsar el jovent del municipi

El Govern municipal ha presentat la proposta del Pla Local de Joventut de Deltebre que es durà a aprovació en la sessió plenària del mes de gener, la qual se celebrarà aquesta nit a les 21.30 hores.

El Pla Local de Joventut es projecta fins a l’any 2026 i engloba 89 accions específiques, de diferents àmbits, i dirigides al jovent del municipi. Entre aquestes, per exemple, la implantació del Servei d’Informació Juvenil i també la creació del Consell de Joves, òrgan que ha de vetllar pel compliment del Pla, acompanyat dels serveis del mateix Ajuntament de Deltebre.

La recuperació de la Cambra Arrossera de La Cava, mitjançant una subvenció dels fons Next Generation, permetrà desenvolupar amb major definició el Pla Local de Joventut de Deltebre, ja que aquest espai, entre altres, esdevindrà un punt de trobada i de cohesió per al jovent del municipi. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquest document que duem a aprovació ens permetrà fer un pas més enllà en les polítiques de Joventut amb noves accions i amb noves eines que faciliten la participació del jovent en el dia a dia del nostre municipi, i també l’acompanyament en qüestions que preocupen i ocupen als nostres joves”.

Un procés de participació amb 500 joves
El Pla Local de la Joventut ha estat fruit, en primer lloc, d’una anàlisi de l’anterior Pla i d’una necessària adaptació dels programes a la realitat actual. En segon lloc, d’un procés de participació entre el jovent per així detectar, conjuntament, la situació, necessitats i propostes. Entre les diferents sessions, tallers i enquestes realitzades, en total han participat al voltant de 500 joves de Deltebre.

“La suma de tot això ens ha permès confeccionar un Pla adaptat a les necessitats del jovent i que doni resposta a les seves inquietuds”, ha ressaltat el portaveu del Govern, Andreu Curto. D’aquesta manera, les 89 accions impulsen qüestions rellevants com la formació, l’ocupació, l’emprenedoria, la salut mental i benestar emocional, la sexualitat i relacions afectives, l’impuls de polítiques LGBTI+, l’oci i la sostenibilitat.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat la marca #DeltebreJove, la qual acompanyarà el desenvolupament d’aquest Pla de Joventut i serà la imatge de les diferents accions que s’han de dur a terme en els propers mesos i anys.

Entre altres qüestions, el plenari municipal també debatrà la proposta d’adhesió en una agrupació de sol·licitants per a la presentació de la sol·licitud del PERTE de digitalització del cicle urbà de l’aigua, la modificació del catàleg de masies i construccions en sòl no urbanitzable del POUM, i també l’inici de la liquidació de la concessió del Complex Esportiu.  

Darreres notícies