Imatge Plenari

El plenari aprova el nou Pla Local de Joventut de Deltebre, el qual es projecta fins a l’any 2026

La sessió plenària del mes de gener ha estat marcada per l’aprovació del Pla Local de Joventut de Deltebre. Un full de ruta que contempla fins a 89 activitats dirigides per al jovent de Deltebre i que es projecta fins a l’any 2026 com un document, com ha remarcat el portaveu del Govern, Andreu Curto, que “impulsi totes aquelles polítiques que permetin dinamitzar el jovent i que els acompanyi en aquelles qüestions i inquietuds que els afecten en el seu dia a dia”.

D’aquesta manera, les 89 accions detallen qüestions rellevants com la formació, l’ocupació, l’emprenedoria, la salut mental i benestar emocional, la sexualitat i relacions afectives, l’impuls de polítiques LGBTI+, l’oci i la sostenibilitat. El Pla neix d’un procés de participació entre el jovent per així detectar, conjuntament, la situació, necessitats i propostes. Entre les diferents sessions, tallers i enquestes realitzades, en total han participat al voltant de 500 joves de Deltebre.

La recuperació de la Cambra Arrossera de La Cava, mitjançant una subvenció dels fons Next Generation, permetrà desenvolupar amb major definició el Pla Local de Joventut de Deltebre, ja que aquest espai, entre altres, esdevindrà un punt de trobada i de cohesió per al jovent del municipi i serà seu del futur Punt d’Informació Juvenil.

El document també planteja la creació del Consell de Joves, un òrgan que, segons Curto, ha de facilitar i vetllar per “la implementació d’un Pla que és realista i que neix fruit del treball i d’una anàlisi crítica de l’anterior document”.

En el marc de la seva intervenció, el portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “impulsa un Pla està molt bé. Però totes aquestes accions proposades s’han de realitzar, ja que si no es fan, com va succeir en el darrer Pla de Joventut, és una presa de pèl per als joves del municipi”.

El Pla Local de Joventut es va aprovar amb el vots favorables del grup d’Enlairem, amb l’abstenció del regidor del PSC i amb el vot contrari d’ERC Deltebre. Més enllà del Pla Local de Joventut, el plenari municipal també va aprovar l’adhesió en una agrupació de sol·licitants per a la presentació de la sol·licitud del PERTE de digitalització del cicle urbà de l’aigua, la modificació del catàleg de masies i construccions en sòl no urbanitzable del POUM, i també l’inici de la liquidació de la concessió del Complex Esportiu.  

Finalment, i en relació amb les mocions, les dues propostes presentades per ERC Deltebre van ser rebutjades amb el vot favorable d’ERC Deltebre i el PSC Deltebre, i el vot contrari d’Enlairem. Les mocions sol·licitaven la rehabilitació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria i el foment de l’ús de la bicicleta.

Darreres notícies