Obertes les convocatòries d’ajuts a la ciutadania que ofereix l’Ajuntament de Deltebre

Des d’aquesta mateixa setmana, els veïns i veïnes de Deltebre ja poden sol·licitar els diferents ajuts que l’Ajuntament de Deltebre posa a l’abast de la ciutadania aquest any 2023 amb l’objectiu d’ajudar a les famílies més desafavorides, i incentivar la dinamització econòmica.

“Aquests ajuts es van posar en funcionament l’any 2015 i l’any 2016 amb la finalitat d’estar al costat de la ciutadania i, en especial, d’aquelles famílies i persones que més ho necessiten. I és que un municipi només pot avançar si també ho fa la seva gent”, ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la seva intervenció en la qual, més enllà de la presentació de les noves bases, ha fet balanç dels diferents ajuts atorgats des de la seva posada en funcionament.

En total, durant aquest període s’han adjudicat 2.114 ajuts a la ciutadania, amb un import que es xifra en més de 700.000 €. Segons Soler, aquestes dades “mostren que Deltebre és un dels municipis de referència, amb menys de 20.000 habitants i sense competències delegades, en el suport i acompanyament a les persones, i també en la gestió de les polítiques socials i de la dinamització econòmica”. Cal recordar que, en el cas de Deltebre, aquestes competències les té delegades del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Els ajuts es distribueixen en dos vessants diferents. Una primera, de caràcter social, amb convocatòries com els ajuts d’Urgència Social, els ajuts als Tributs Locals i  la Tarifa Social de l’Aigua, en relació amb la seva capacitat econòmica i el seu esforç fiscal. La tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Lluïsa Ventura, ha posat en valor aquests ajuts ja que, “ens permeten anar un pas més enllà com a administració i ajudar a aquelles persones que estan en una situació de fragilitat o vulnerabilitat”.

Els ajuts socials que impulsa l’Ajuntament de Deltebre faciliten el pagament als tributs locals, però també la possibilitat d’accedir a diferents serveis com ara les activitats extraescolars, l’assistència a l’escola bressol i als casals d’estiu, l’accés al Centre Esportiu del Delta, el material escolar, la connectivitat a Internet, subministraments, etc. “Volem que tots els xiquets i xiquetes, independentment de la capacitat econòmica de la família, puguin gaudir de serveis que entenem que són bàsics i essencials per al seu desenvolupament”, ha afegit l’alcalde.

En el cas de la segona vessant, la dinamització econòmica, la ciutadania pot sol·licitar l’EuroDelta, la moneda de Deltebre, el suport al Patrocini Publicitari, i els Incentius a la Dinamització Econòmica i Ocupacional. La regidora d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha manifestat que “aquests ajuts que posem a disposició de les empreses, autònoms i comerços forment part de la resta d’accions que durant l’any impulsem per dinamitzar l’economia i el teixit comercial del municipi”.

Tota la informació referida als terminis, com també a les condicions i les sol·licituds, es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre. En concret, al corresponent apartat d’ajuts i subvencions.