DSC04751

La creació del Comitè Antifrau, el calendari anual d’actes i una nova edició dels premis Deltebre, punts destacats de la sessió plenària del mes de febrer

El Govern municipal ha presentat els diferents punts de l’ordre del dia de la sessió plenària del mes de febrer de l’Ajuntament de Deltebre, la qual es durà a terme aquest dimecres a les 21.30 hores i que contempla fins a 22 punts de l’ordre del dia.

Entre els més destacats cal esmentar la proposta de constitució del Comitè Antifrau, el qual segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’emmarca amb la voluntat de “continuar amb el model de transparència que estem implementant des de la nostra arribada al Govern municipal”. Aquest comitè ha de permetre vetllar per aplicar les diferents mesures antifrau de manera que, per a l’alcalde, ha d’esdevenir “una garantia per a la ciutadania de què les coses no només s’intenten fer bé, sinó que també es creen mecanismes perquè així sigui possible”. El comitè estarà compost per l’alcaldia, el tinents d’alcaldia, els portaveus dels grups municipals, secretaria, intervenció, contractació i els coordinadors de les àrees.

Un dels altres punts que es debatran aquest dimecres són les bases per a una nova convocatòria dels premis Deltebre. La tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Lluïsa Ventura, ha destacat que “els premis Deltebre ens ajuden a posar en valor la nostra història i a reconèixer a totes aquelles persones, entitats i empreses que han fet possible que Deltebre esdevingui un municipi de referència”. Aquests premis estan distribuïts en quinze categories diferents i premiaran les accions realitzades entre els anys 2019 i 2022. Seran primer les entitats amb les seves propostes, i posteriorment la ciutadania amb el seu vot, els qui decidiran les persones premiades en cada categoria.

Més enllà d’aquests punts, el plenari també debatrà la proposta del calendari d’acte i de festes previstos per enguany. En total, es projecten al voltant de 200 activitats algunes d’elles com el mateix Carnaval, que se celebrarà aquest cap de setmana, DeltaFira i Mescla, les festes majors i populars, el Deltebre Dansa, les Festes de l’Arròs, etc. El tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha explicat que “totes aquestes activitats ens ajuden a projectar el nostre municipi, conjuntament amb el teixit associatiu, i marcar la dinàmica esportiva i cultural d’un Deltebre que està actiu i viu”.

El plenari del mes de febrer també debatrà, entre altres, les bases d’una nova edició dels premis Terra de Fang, la proposta de zonificació per a la preinscripció P3 del proper curs acadèmic, el 2023 – 2024, com també les bases reguladores del 12è concurs del premi Literari i Artístic per a Escolars 2023.

Darreres notícies