Imatge

L’Ajuntament de Deltebre signarà un conveni amb la Confraria de Pescadors de Sant Joan per construir un futur museu del mar i del riu a les seves instal·lacions

El penúltim plenari de l’actual mandat municipal de l’Ajuntament de Deltebre estarà marcat per dos punts principals. Per una banda, la proposta d’aprovació del contracte de cessió d’ús a l’Ajuntament de Deltebre de l’edifici de la confraria de Pescadors Sant Joan. Per altra banda, la proposta de reglament del Consell Municipal Intercultural.

Pel que fa a l’equipament de la confraria, a hores d’ara s’estan finalitzant les obres de la nova Llotja de Peix a Deltebre, una inversió que supera el milió d’euros i que està finançada per Ports de la Generalitat de Catalunya a partir de les peticions del Govern de l’Ajuntament de Deltebre i també dels sectors. Una vegada efectuat el trasllat a la nova llotja de peix, que es preveu aquest estiu, es farà efectiu aquest conveni de cessió d’ús de l’actual confraria en favor de l’Ajuntament de Deltebre.

Com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, volem crear un espai “de projecció turística i cultural, que posi en valor la feina, la dedicació i l’acció permanent de la comunitat pesquera del nostre municipi”. Soler ha agraït la bona voluntat dels membres de la Confraria de Pescadors de Sant Joan per donar valor públic a aquest equipament. En aquesta mateixa línia, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha afegit que “el museu del riu i del mar ens permetrà mostrar les arts tradicionals dels pescadors”.

Pel que fa al reglament del Consell Intercultural, la regidora d’Acció Intergeneracional i Comunitària, Rosa Royo, ha explicat que “l’objectiu d’aquest reglament, i la posterior creació del Consell, és el d’afavorir la integració i convivència de totes les persones del municipi, independentment de la seva procedència, per tal que puguin participar en la vida social del municipi”.

El plenari se celebrarà aquesta nit de dimecres, a les 21.30 hores, i es podrà seguir en directe a través dels canals de difusió habituals de l’Ajuntament de Deltebre.

Darreres notícies