Imatge

Deltebre es prepara per gaudir d’una nova edició de DeltaFira i de Mescla

El municipi de Deltebre celebra, aquest cap de setmana, una nova edició de Mescla, la mostra de Turisme, Paisatge i Gastronomia de les Terres de l’Ebre. Una edició que “consolida la seva ubicació vora al riu Ebre, més concretament al Parc Fluvial del Delta, amb l’objectiu de fusionar, en un mateix espai, la millor cuina i el millor paisatge natural del Delta de l’Ebre”, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.  

Enguany, i a causa de l’èxit de l’any anterior, s’ampliarà el nombre d’estands disponibles per així ampliar els tastos i les degustacions de vins. D’aquesta manera, hi haurà 28 estands on es podran degustar els productes i les DO de proximitat del territori: arròs, anguila, ànec, ostra, musclo, etc. A més, com a novetat, s’incorpora l’espai Estones de Mescla, un estand on els restauradors del municipi, i en horaris concrets, podran exposar les seves tapes.

Més enllà dels estands, un dels grans atractius de Mescla són els tastos pel riu Ebre. Mescla a Bord oferirà fins a 9 embarcacions temàtiques que, durant el cap de setmana, navegaran oferint degustacions variades de vins, gintònics, tapes, etc. Una experiència única, al bell mig del Delta, i que forma part de l’essència i de l’esperit de Mescla.

Soler ha explicat que “durant tots aquests anys que hem estat al servei de la ciutadania al Govern municipal, hem apostat per crear aquesta fira, però també per impulsar-la amb més serveis i més actius per despertar l’orgull de poble i atraure, cada vegada, a més visitants”. Segons l’alcalde, aquesta aposta ha permès “projectar la marca Deltebre i esdevenir una de les fires de referència del territori i de país”.

Aquesta edició, com a novetat, les activitats de navegabilitat pel riu Ebre es complementaran amb la possibilitat de llogar un caiac o realitzar Paddle Surf. A més, aprofitant la seva ubicació, al Passeig del Riu, també hi haurà un servei de lloguer de bicicletes.

L’escenari de Mescla, antiga barcassa, serà la seu de l’ampli ventall de Showcookings que es durant a terme durant els dies de la mostra. Participaran cuiners locals i de projecció, però també cuiners que disposen d’Estrella Michelin com són el cas dels germans Torres, Fran López (Villa Retiro), Carles Gaig (Gaig Barcelona), Pep Moreno (Deliranto), i Rafel Muria (Quatre Molins).

Més enllà de cuina, paisatge i turisme, Mescla també és música. El cantautor Joan Rovira, el diumenge a la nit, l’orquestra Metropol, el dissabte a la nit, o el grup Soul Kitchen, divendres a la nit, permetran dinamitzar les nits de Mescla amb tapes i música a l’aire lliure.

Finalment, en relació a Mescla, i per tal que els adults puguin gaudir de les diferents activitats programades durant el cap de setmana, Mescla oferirà un servei de guarderia gratuït i que estarà ubicat a Centre Fluvial del Delta, just al costat de la carpa principal de Mescla.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha detallat que “hem volgut crear diferents espais i entorns dins de Mescla per obrir la fira a tots els públics i per facilitar que totes les persones i totes les famílies puguin gaudir d’una mostra que ja està consolidada i que ens permet mostra el bo i millor de Deltebre i del territori”.

Enguany la fira compta amb el patrocini de Nomen. Soler ha agraït la seva implicació en Mescla i la voluntat compartida de fer camí junts per fer créixer Mescla. En aquest sentit, el director Financer de Nomen, Joan Tomàs, ha subratllat que “volem estar al costat de l’Ajuntament i del municipi. Per això, en aquesta edició, hem iniciat una col·laboració que es concreta amb l’aportació de cuiners que són ambaixadors de la nostra marca i que de ben segur ens ajudaran a continuar exportant Mescla, i el nostre producte, a tot arreu”.

Actes institucionals de commemoració dels 46 anys de Deltebre

Més enllà de Mescla, aquest cap de setmana Deltebre celebrarà els 46 anys de la seva segregació. Ho farà, com és habitual, amb la Gran Gala de Quintos i Quintes 2005, però també amb l’acte institucional que enguany comptarà amb la participació del convidat Quim De La Cruz Pagà, cofundador i CEO de Flanks, una empresa líder en dades i intel·ligència artificial que gestiona informació de les principals entitats financeres a escala mundial.

Les entrades de Mescla a Bord es poden adquirir de forma anticipada al Centre Esportiu del Delta. De fet, al mateix equipament, també es poden adquirir prèviament els packs de tiquets de degustació per als diferents estands de Mescla. Tota la programació completa es pot consulta a la web de Mescla: www.mescla.cat.

Darreres notícies