Imatge

El plenari debatrà l’estructura d’organització d’aquest mandat, com també la creació del Consell d’Infants i l’actualització del codi ètic

Aquesta tarda de divendres se celebrà una doble sessió plenària a l’Ajuntament de Deltebre. Per una banda, un ple extraordinari on es debatrà el funcionament i estructura interna de l’Ajuntament de Deltebre per aquest mandat. Una proposta que, com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “continua apostant per la transparència delegant a la sessió plenària totes aquelles qüestions que, directament, i segons marca la normativa, podria assumir la pròpia Junta de Govern Local sense haver de proposar debat amb la resta de la corporació”.

Per facilitar també la participació de la ciutadania al debat municipal, les sessions es continuaran duent a terme a les 21.30 hores de la nit. Tot i que, en lloc de dimecres, les sessions plenàries d’aquest mandat, una cada mes, es projecten els dijous a la nit.

Continuant en el ple d’organització, i igual com en els darrers anys, es proposarà la creació de les comissions informatives, una per cadascuna de les quatre àrees que engloben el cartipàs municipal.  Com a novetat, també es debatrà la creació de comissions sectorials per així oficialitzar les que han estat creades aquests darrers anys. Tot i això, es suggerirà la creació d’una de nova, el #ConselldAlcaldia, el qual serà un espai de debat, d’assessorament i estratègia per aquelles qüestions rellevants per al present i futur del municipi.

Per altra banda, i en el marc del ple ordinari, es debatran diferents qüestions com és el cas de l’actualització del codi ètic i de conducta de l’Ajuntament de Deltebre. El portaveu del Govern, Andreu Curto, ha explicat que “parlem d’un document que integra mesures i protocols per evitar conductes fraudulentes i de risc per als càrrecs electes, però també per al conjunt del personal de l’Ajuntament”. El codi ètic posa èmfasi a qüestions com la protecció de dades i propietat intel·lectual, conductes d’assetjament sexual i de gènere, i dóna compliment a les necessitats escaients dels fons europeus.

Un dels altres punts que també es debatrà és l’aprovació del reglament del Consell de la Infància. Un reglament que ha estat presentat per la nova regidoria d’Infància, Vicky Albiol, i que, tal com ha detallat, ha d’esdevenir “el punt de partida per facilitar la participació, l’aportació de propostes i idees per part dels infants del municipi, i també conèixer les seves necessitats i inquietuds”. El consell estarà conformat per 24 consellers i conselleres d’entre 8 i 12 anys, de les diferents escoles de primària i també de l’escola de música.

Darreres notícies