Imatge

Deltebre traslladarà les festes majors a l’entorn del Parc Fluvial del Delta

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa les primeres novetats de la Festa Major. La principal, el canvi d’ubicació que traslladarà enguany tota l’activitat al Parc Fluvial del Delta en conseqüència, per una banda, de la demanda ciutadana per ubicar les festes en aquest emplaçament vora el riu després de l’èxit de Mescla i DeltaFira.

Per altra banda, per la limitació d’aparcament amb motiu de les obres que estan duent a terme dues grans superfícies comercials prop de l’emplaçament habitual de les festes majors. Com també de les obres que s’estan executant a la plaça Vint de Maig.

Durant aquestes últimes setmanes, tal com ha detallat el regidor de Promoció Esportiva i Festes, Eric Bertomeu, des de l’Ajuntament de Deltebre “estem treballant en l’adequació dels espais per ubicar el recinte festiu, les atraccions i la plaça de bous. Però també per facilitar la mobilitat, la participació i la seguretat”. En aquest últim punt, i recollint les aportacions de pares i mares, s’instal·laran tanques de protecció a la façana fluvial per així limitar l’accés al riu. Alhora, també es reforçarà la il·luminació en els punts necessaris.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la nova ubicació de les festes majors, derivada en part per les afectacions existents per les obres i per la demanda ciutadana, ens permetran continuar amb l’estratègia del Govern municipal de projectar-nos al riu Ebre”. En aquest sentit, les festes majors d’aquests anys agafaran el relleu d’activitats d’èxit que també s’ubiquen en l’entorn del Parc Fluvial del Delta com són el cas, per exemple, de Mescla i DeltaFira, del Triatló i de diferents esdeveniments impulsats pel teixit associatiu.

Aquesta ha estat una decisió consensuada amb les comissions #DeltebreFestes i #DeltebreTaurí, les quals avui han participat també en la roda de premsa. En tot cas, i tal com s’ha detallat, aquestes esdevindran unes festes de transició a l’espera de disposar novament dels espais que facilitaven la ubicació de les festes vora l’Ajuntament de Deltebre.

Més enllà de la nova ubicació, des d’aquestes darreres setmanes també s’està treballant per tancar el programa d’activitats. Un programa per a tots els públics i que també inclourà diferents iniciatives per fer d’aquestes unes festes més inclusives. Les festes majors es duran a terme de l’11 al 20 d’agost.

Darreres notícies