IMG_1381

Més de cent xiquets i xiquetes de sisè de primària aprenen les tradicions del cultiu de l’arròs

En el marc de les Festes de l’Arròs, que se celebren aquest diumenge 10 de setembre a la Finca de Bombita, aquest divendres els grups de sisè de primària de l’escola Assumpció, Riumar i Sant Miquel han gaudit de la sega escolar. Una activitat que ha aplegat a més de 120 alumnes i que té la finalitat de mostrar els costums i les tradicions relacionades amb el cultiu de l’arròs a Deltebre i al Delta de l’Ebre.

En el marc de l’activitat, el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, ha explicat que “aquesta activitat ens permet mostrar a l’alumnat d’on venim per posar en valor el present, però també per mirar al futur sense perdre l’essència i la manera de fer i de ser de la gent del Delta”. 

Durant el matí, l’alumnat ha pogut gaudir de les explicacions de Ramon de Baila, Horman Borràs, Esteve Serral i José Pedro Castells, els quals amb la seva dilatada experiència han explicat com es segava anys enrere quan la maquinària agrícola encara no existia i els canvis amb la sega actual. Els xiquets i xiquetes també han gaudit de passejades amb carro pel voltant de la finca, han perxat i també han jugat a les birles.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha realçat el paper de les diferents entitats i dels col·laboradors i de les col·laboradores que fan possible les Festes de l’Arròs. “La seva implicació és essencial per tal que aquesta sigui una de les festes de referència del territori i que Deltebre es projecti al turisme tenint en compte el sector primari i les nostres tradicions”, ha puntualitzat Bertomeu.  

Les Festes de l’Arròs s’organitzen aquest diumenge vinent a la Finca de Bombita. Tal com és habitual comptarà amb diferents activitats per a tots els públics, i es podrà gaudir dels plats típics del Delta com també d’un mercat tradicional. A la tarda es duran a terme els actes en commemoració de la Diada de Catalunya.     

Darreres notícies