Imatge

Deltebre s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i impulsa diferents activitats

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat les diferents activitats que es duran a terme en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Serà aquesta la primera vegada que l’Ajuntament impulsa un programa d’activitats relacionades amb aquesta iniciativa i ho fa, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, amb la finalitat de “continuar reivindicant la necessària conscienciació ciutadana per fer front al canvi climàtic i els seus efectes, els quals encara s’accentuen més al nostre territori i municipi”.


Les activitats, que es realitzaran amb la col·laboració de diferents entitats, començaran aquest mateix dissabte 16 de setembre, a la tarda, amb una ruta guiada pels filtres verds. Del dia 17 fins al dia 21, a les 20 hores, s’organitzarà diàriament una caminada saludable en diferents espais del municipi, d’una durada prevista de trenta minuts, i amb la finalitat de fomentar la pràctica de l’esport i l’adquisició d’hàbits saludables.

Finalment, el dia 22 de setembre, en el marc del Dia Mundial Sense Vehicles i de les 17 a les 20 h, es tallarà l’avinguda Goles de l’Ebre en el seu tram entre el carrer Riu Llobregat i el carrer Trinquet per a efectuar activitats infantils al carrer, i facilitar que les botigues mostrin el seu producte a l’exterior. Prèviament, al matí, es duran a terme activitats per als escolars amb l’objectiu de detallar els beneficis de la mobilitat sostenible.

La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha detallat que “amb totes aquestes activitats volem posar en relleu l’aposta de l’Ajuntament de Deltebre per la mobilitat sostenible i també marcar el punt d’inici, en aquest nou mandat municipal, d’una sèrie d’accions que impulsarem durant els vinents anys i que ens han de permetre caminar cap a un municipi més sostenible i amb més cura del seu entorn”.

Cal destacar que, en aquests darrers anys, a Deltebre s’han creat i adequat gairebé deu quilòmetres de carril bici, així com s’han impulsat accions com, per exemple, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals o el canvi d’enllumenat a LED per reduir les emissions. Totes les activitats d’aquesta setmana ja es poden consultar al web www.deltebre.cat.

Darreres notícies