IMG_2330

Marta Sans, Gerard Ballester i Dani Colom guanyen la vint-i-sisena edició dels premis Terra de Fang

L’Ajuntament de Deltebre ha donat a conèixer els guanyadors i guanyadora de la XXVI edició dels premis Terra de Fang en un acte celebrat al Centre Fluvial del Delta. Una edició, la de l’any 2023, que ha comptat amb més participació que l’any anterior arribant així fins a la seixantena d’obres presentades.

La guanyadora de la modalitat de Narrativa Breu, amb un premi de 1.000 €, ha estat la canareva Marta Sans amb l’obra Isòsceles. En aquesta categoria, els finalistes han estat Miquel Reverté, de La Ràpita, amb l’obra Biblioteca, i Dani Colom, de Deltebre, amb l’obra “Si els beneïxes en aigua bendita”. De fet, el mateix Dani Colom ha estat el guanyador del premi especial Autor Local, en categoria de narrativa breu adult, que atorguen els Terra de Fang amb un import de 500 €.

El premi en la modalitat de poesia, també valorat amb 1.000 €, ha recaigut en mans de Gerard Ballester, de Sabadell, gràcies a l’obra Les Contractures. Els finalistes, en aquesta categoria, han estat Albert Carrasco, de Tàrrega, amb l’obra Notes des de la planta de deixalles, i Àrtic, de Germán Bartolomé de Blanes.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc del seu discurs, ha donat l’enhorabona als guanyadors, però també a totes les persones que han participat “en una nova edició d’uns premis literaris que, des de Deltebre i des de la seva essència Delta, són referència de territori i de país”.

El jurat dels premis Terra de Fang 2023 ha estat composat per Jordi Nopca, Max Besora i Maria Climent, en la categoria de Narrativa breu, i Joan Todó, Meritxell Cucurella-Jorba i Maria Sevilla, en la categoria de Poesia. Cal esmentar que els premis compten des del darrer any amb la col·laboració i el suport de l’editorial Onada Edicions. De fet, el director de l’editorial, Miquel Àngel Pradilla, ha estat present a l’acte i ha explicat que les obres guanyadores dels premis Terra de Fang es publicaran dins la col·lecció Narratives Minor i Poesia.

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marin, ha destacat que “els premis Terra de Fang ens fan sentir un gran orgull com a poble, ja que ens permeten projectar el nostre municipi culturalment i de la mà de grans escriptors i escriptores que, any rere any, augment el prestigi i la qualitat d’aquests premis”.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de l’escriptor local Joan Roca Navarro, el qual ha estat el convidat d’honor d’aquesta edició, i també amb l’actuació del cantautor Joan Masdéu. La coordinació de la vigent edició dels premis ha estat a càrrec del filòleg Eduard Carmona.

Darreres notícies