WhatsApp Image 2023-10-31 at 12.54.32

L’Ajuntament de Deltebre ubica al cementiri un espai en memòria de les víctimes de la Guerra Civil

Deltebre disposa, des d’aquest mateix dimarts, d’un nou espai al cementiri municipal. Es tracta, aquesta vegada, d’un espai en memòria a totes les persones que van perdre la seva vida durant la Guerra Civil i que estan enterrades al cementiri de Deltebre.

Aquesta actuació se suma a l’espai en memòria de les persones traspassades per la COVID-19, operatiu des de l’any 2022, i a l’espai de Dol Perinatal, inaugurat l’any 2021. Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest nou espai “és un pas més en les accions que des del Govern municipal hem efectuat i estem duent a terme per dignificar el cementeri municipal”. Soler ha aprofitat per avançar que el pressupost de l’any vinent inclourà una partida per ampliar el cementiri.

L’alcalde ha visitat aquest matí el nou espai acompanyat de la tinent d’alcaldia de #DeltebreTerritori, Libia Franch, i de la regidora d’Identitat Corporativa, Equipaments i Actes, Carme Franch, qui ha dissenyat el monument. Per a Franch, aquesta obra “representa la sang vessada i la destrucció causada durant la Guerra Civil”. De fet, el monument és de color roig per simular la sang, incorpora un forat com a representació d’una bomba i també la concertina que s’instal·lava a les trinxeres. 

A banda, d’aquest nou espai, aquestes darreres setmanes s’han continuat duent a terme les accions de millora i de manteniment al cementiri. Exemples en són els treballs de pintura de l’entrada i de les portes, com l’adequació de l’entorn i de les instal·lacions. Durant tota la setmana, el cementiri de Deltebre obrirà les seves portes des de les 08 h fins a les 21 h de la nit. A partir del dia 6 de novembre, l’horari d’hivern serà de les 09 h del matí fins a les 18 h de la tarda.

Darreres notícies