Imatge

L’Ajuntament de Deltebre engega una campanya per a disminuir els envasos d’un sol ús

L’Ajuntament de Deltebre ha començat aquest dissabte la campanya que durà a terme durant els propers dies, en col·laboració amb els serveis d’Imatge de Poble d’Innovia, per a fomentar la reducció dels residus entre els veïns i veïnes del municipi, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i a la qual s’ha adherit el Govern municipal.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre estem compromesos en totes aquelles accions que ens permeten conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reciclar i de tenir cura del nostre entorn, però també de totes aquelles accions, com la que iniciem avui, que facilitin la disminució dels envasos d’un sol ús”. 

En aquest sentit, la primera acció ha consistit a ubicar un estand al centre de La Cava per tal que la ciutadania pogués recollir una ampolla reutilitzable d’alumini, prèvia realització d’una enquesta sobre els hàbits de reciclatge. Aquesta mateixa acció tindrà continuïtat el divendres vinent, també durant el matí, al mercat de Jesús i Maria.

La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha detallat que “com a ciutadans i ciutadanes som responsables de les nostres deixalles i tenim a les nostres mans la possibilitat de canviar els nostres hàbits, però aquesta responsabilitat també ha de ser compartida amb les administracions, dins de les nostres possibilitats i competències, ja que hem de facilitar les eines necessàries per a fomentar la prevenció dels residus”.

Aquesta campanya es completarà amb dues accions més. Una primera, la distribució a les escoles de primària, i també al Centre Cultural del Delta, d’una edició especial del Joc de l’Oca amb contingut didàctic i pedagògic en relació amb la conscienciació ambiental. Una segona, l’inici d’una campanya als mercats municipals on, a banda de fomentar la compra de proximitat, també es vol impulsar l’ús de bosses i/o envasos reutilitzables.

En aquest objectiu neix el Passaport Residu Zero, el qual comptarà de quatre caselles que els comerciants dels mercats municipals de La Cava i de Jesús i Maria podran segellar sempre que els clients vagin a comprar amb una bossa i/o un envàs reutilitzable. Les persones que completin el passaport entraran al sorteig d’un lot de productes sostenibles relacionats amb #DeltebreRecicla.

Aquest lot estarà conformat per una bossa gran per a la compra, un embolcall per a entrepans, una carmanyola, una bossa de malla per a fruites i verdures, i un got i una ampolla reutilitzables. En total, se sortejaran fins a 25 lots entre totes les persones que completin el Passaport fins al 17 de desembre.

Darreres notícies