image0

L’Ajuntament de Deltebre constitueix el Consell Municipal de la Infància amb l’objectiu de donar veu als xiquets i xiquetes

El Consell Municipal de la Infància ha començat a caminar aquesta tarda en la seva sessió de constitució, la qual s’ha dut a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament de Deltebre i en el marc del Dia Universal dels Drets de l’Infant que s’impulsa des de l’ONU i que se celebra justament aquest dilluns 20 de novembre.  

En la sessió de constitució han participat 23 xiquets i xiquetes, d’entre 8 i 12 anys, corresponents als cursos de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de les escoles de l’Assumpció, Sant Miquel i Riumar, i també de l’escola de música municipal Espiga d’Or. Han estat els mateixos centres educatius els quals han efectuat el procés de participació interna per escollir els representants.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “Deltebre només pot avançar al costat de la ciutadania, i des de la participació de tots els sectors i àmbits. Per aquest motiu, la formalització d’aquest consell és una oportunitat de continuar transformant des de la mirada i des de les aportacions dels nostres xiquets i xiquetes”.

La pròxima sessió es convocarà durant a finals del mes de gener, per així començar a treballar les corresponents dinàmiques i activitats que han de permetre dinamitzar aquest consell sota la tutela d’experts. De fet, el consell comptarà amb la dinamització de Bea González i Mireia Pagà, directores dels dos centres que atenen a la infància i a la inclusió del municipi.

La regidoria d’Infància, Benestar i Gent Gran, Vicky Albiol, ha explicat que “el Consell ens permetrà apropar-nos encara més a les preocupacions dels xiquets i xiquetes, i així poder convertir totes aquestes inquietuds en accions tangibles que, per una banda, millorin el seu benestar i que, per altra banda, ajudin a construir el municipi del futur”.

Així doncs, el Consell Municipal de la Infància neix amb l’objectiu de fomentar els valors de la participació i de la democràcia, però també de crear espais de trobada, de reflexió i de diàleg per garantir que la veu dels representants al consell tingui repercussió en les polítiques municipals de l’Ajuntament de Deltebre. En aquesta primera sessió, a banda de la presentació de cadascun dels integrants, també s’ha escollit a la vicepresidenta segona, que ha recaigut, mitjançant sorteig, en mans de Daria Iona.

Darreres notícies