WhatsApp-Image-2024-01-26-at-10.26.36

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre es posiciona en contra de la interconnexió de xarxes

La sessió plenària del mes de gener de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcada per l’aprovació, per unanimitat, de la moció en defensa de l’Ebre i en contra de la interconnexió de xarxes que ha impulsat la Plataforma en Defensa de l’Ebre en el marc de l’actual context de sequera i davant la possibilitat d’un transvasament.

En el marc de l’exposició de la moció, el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, ha ressaltat que “estem plenament en contra de qualsevol proposta que plantegi dur aigua de l’Ebre fora del nostre àmbit territorial”. Bertomeu ha afegit que “des del Govern municipal sempre defensarem la protecció del nostre riu i del nostre Delta, i estarem evidentment al costat del sector primari davant dels greuges derivats d’aquesta situació”.  

La declaració també qüestiona la mesura del transport marítim d’aigua per l’impacte que genera i per ser poc eficient en la resolució del problema d’escassetat d’aigua, ja que es tracta d’una mesura puntual d’emergència amb elevat cost econòmic i una baixa capacitat d’aportació de recurs.     Finalment, la declaració posa sobre la taula la necessitat de replantejar el model de desenvolupament i el desequilibri territorial existent.

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha reafirmat la seva adhesió en aquest manifest i ha detallat que “la proposta que realitzen els col·legis professionals es centra en una realitat de país que no existeix, ja que a Catalunya no existeix l’equilibri territorial”. 

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre s’ha celebrat aquest dijous, a les 21.30 h, i es pot visualitzar a la pàgina web i al compte Youtube de l’Ajuntament.

Darreres notícies