IMG_5646

L’Ajuntament de Deltebre atorga 379 ajuts a les famílies durant el darrer any 2023

Dies abans d’obrir la nova convocatòria per aquest any, l’Ajuntament de Deltebre ha fet balanç dels diferents ajuts socials atorgats durant el 2023 mitjançant els ajuts socioeconòmics, els ajuts d’urgència social, la tarifa social de l’aigua i també l’EuroDelta, tot i que en aquest darrer cas la moneda de Deltebre té la finalitat d’atendre les necessitats ordinàries quotidianes de la unitat familiar davant d’una situació sobrevinguda. 

Les dades especifiquen que en el transcurs de l’any 2023, l’Ajuntament de Deltebre ha atorgat 379 ajuts, per un import de 81,628,98 €, que han beneficiat a 199 famílies del municipi. Aquest import serà superior a l’espera de la liquidació econòmica referent a la tarifa social de l’aigua. Des de la posada en funcionament dels ajuts, des de l’arribada de l’actual Govern municipal, en total s’han adjudicat 2.045 ajuts. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “tal com hem demostrat durant tots aquests darrers anys, el nostre objectiu com a Govern municipal és estar al costat dels veïns i veïnes que més ho necessiten, i això significa fixar les eines i els recursos necessaris, a través de totes aquestes línies d’ajuts, per fomentar la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania”. 

I és que, en aquest sentit, per exemple, els ajuts socioeconòmics garanteixen que els xiquets i xiquetes puguin accedir, independentment de la seva capacitat econòmica, a les activitats extraescolars, a l’escola bressol, als casals d’estiu o bé, entre altres, garantir la connexió a internet o la compra del material escolar. Soler ha remarcat que “com a administració, i malgrat que no és competència directa de l’Ajuntament de Deltebre, no podem permetre que els veïns i veïnes, en especial els més menuts, no avancin des de la justícia social i des de la necessària inclusió i equitat”. 

Soler també ha recordat que l’Ajuntament de Deltebre ha congelat els tributs municipals per aquest any 2024, sense actualitzar ni l’IPC, com tampoc s’ha fet en els últims anys, tant a les famílies del municipi, com també al petit comerç i empresa. 

En pocs dies s’obrirà novament la convocatòria dels ajuts socioeconòmics de l’Ajuntament de Deltebre, com també de la resta de línies d’ajuts que des de l’administració local es posa a l’abast de les empreses, autònoms i entitats. En aquest cas, la regidora d’Afers Interns i Servei a les Persones, Rosa Casanova, ha explicat que “durant aquest any 2024 seguirem consolidant i blindant totes aquelles accions relacionades amb les polítiques socials que s’han anat implementant durant els anteriors mandats”. El pressupost vigent per aquest exercici destina una dotació econòmica que frega els 400.000 € per donar cobertura a totes les accions relacionades amb els serveis socials. 

En la roda de premsa també han participat el tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Andreu Curto, responsable de la regidoria d’Atenció a les Persones, i l’extinenta d’acaldia de #DeltebreEficient, Lluïsa Ventura, qui va ser l’encarregada, en el marc de la regidoria de Servei a les Persones, de gestionar i d’impulsar els ajuts en els darrers vuit anys.

Darreres notícies