Imatge

La Policia Local de Deltebre desocupa 38 immobles durant aquests darrers cinc anys

L’Ajuntament de Deltebre, mitjançant el cos de la Policia Local, segueix treballant per reduir els immobles ocupats al municipi. De fet, actualment la població compta amb 11 habitatges ocupats, lluny de les 49 ocupacions registrades l’any 2018 i que, en conseqüència, van generar la creació d’una brigada antiocupa en el marc de l’equip de la policia local.

De tots aquests edificis desocupats, 27 s’han tapiat amb el corresponent càrrec subsidiari a la propietat, i la resta, un total d’11, s’han retornat per part de la Policia Local als propietaris i propietàries després de les temptatives d’ocupació il·legal d’aquests edificis.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem duent a terme un seguiment continu de les ocupacions al nostre municipi, ja que és una qüestió que ens preocupa i que ens ocupa i a la qual hem de saber donar una resposta efectiva, tot i la limitació de les competències i de la normativa vigent”. Soler ha remarcat que “la reducció de les ocupacions durant tots aquests anys és conseqüència del treball realitzat, i de la creació d’un equip antiocupa que està permanentment actiu durant les 24 hores dels 7 dies de la setmana”.

En aquest sentit, l’objectiu principal de reduir els habitatges ocupats és el de fomentar la bona ciutadania i la bona convivència, així com evitar les molèsties als veïns i veïnes, i els perills derivats en relació, per exemple, amb el frau elèctric. A hores d’ara, dels 11 immobles ocupats, 9 són de grans tenidors i 2 són de propietaris particulars. Des del cos de la Policia Local es resta a l’espera de les ordres judicials per a la corresponent actuació.

Darreres notícies