image0

Deltebre constitueix el Consell Municipal de Dones amb Rosa Queral com a delegada

Aquest dissabte al matí s’ha realitzat la constitució del Consell Municipal de Dones per aquest mandat, un òrgan que ha de fomentar la igualtat en les diferents polítiques que impulsa l’Ajuntament de Deltebre. La delegada serà novament la Dra. Rosa Queral, qui ha estat exercint aquesta funció durant els darrers anys.

Una de les primeres tasques que es durà a terme serà la renovació del Pla de Polítiques de Dones, que comptarà amb la direcció de Rosa Queral i que s’elaborarà en el marc d’aquest consell. La regidora de Foment Cultural, Igualtat, i Tinença d’Animals, Eva Marin, ha posat en valor tot el camí realitzat durant aquests darrers anys, i ha subratllat que “el Consell Municipal de Dones ha de continuar esdevenint un òrgan obert i de participació, un espai d’escolta de totes aquelles propostes que puguin contribuir a la igualtat i al foment de les polítiques de dones que seguirem implementant i duent a terme durant els anys vinents”.

Una de les qüestions que s’han exposat en el marc d’aquesta reunió ha estat l’acte del Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà el divendres 8 de març i que comptarà enguany amb la proposta artística de Mar Grifoll, més coneguda com a Marlolailo, qui presentarà la seva obra Manifest. 

Per concloure, la delegada del Consell Municipal de Dones, Rosa Queral, ha destacat que “hem d’assolir la igualtat efectiva no només a partir de la implicació de les entitats de dones, en el marc del Consell, sinó també a partir del treball i de la col·laboració del conjunt del municipi de forma que hem de saber impulsar activitats transversals que afectin a tots els sectors”.

Visita a les obres de l’Arrossera

Després de la reunió, les representants del Consell Municipal de Dones han visitat les obres que s’estan executant a l’Arrossera, espai on aquest consell tindrà la seva seu. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “l’Arrossera esdevindrà un espai de cohesió, de projecció i d’emprenedoria, però també serà, entre altres, el punt de trobada de les polítiques de dones i del foment de la igualtat al nostre municipi”.

El Consell Municipal de Dones està integrat per les entitats d’ADAS, AFIDE, l’Associació de Dones de Deltebre, l’Associació Local de la Dona de La Cava, l’Associació de Dones del Món Rural, i també per un representant d’Enlairem i d’ERC com a membres dels grups polítics i municipals amb presència al consistori. 

Rosa Queral Casanova, delegada del Consell Municipal de Dones de Deltebre, és doctora en Pedagogia, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, diplomada en Infermeria i màster en Antropologia de la Medicina. Ha estat guardonada amb la medalla president Macià que atorga la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la seva trajectòria en el món de la docència universitària combinant el seu coneixement científic i professional amb l’acció social en benefici de les dones.           

Darreres notícies