Imatge 1

Deltebre commemora el 8M amb un manifest propi i amb l’actuació de Mar Grifoll

L’Ajuntament de Deltebre ha celebrat aquesta divendres, al Centre Fluvial del Delta, l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones. Per a l’ocasió, des del Consell Municipal de Dones s’ha confeccionat un manifest en clau de Deltebre i de Delta, que ha llegit la delegada del Consell Municipal de Dones, Rosa Queral.  

Aquest manifest, més enllà de realçar la necessitat de continuar treballant per una igualtat plena i efectiva, també subratlla la necessitat de disposar d’homes i dones que estimin el Delta i que es comprometin a fer un poble i unes generacions millors. Persones respectuoses amb totes les persones, sense distinció pel seu gènere, raça, ètnia, classe, religió i afectes, i amb tots els éssers vius que ens acompanyen dia a dia.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha avançat que aquest manifest s’incorporarà a l’ordre del dia de la següent sessió plenària de l’Ajuntament de Deltebre com a proposta d’alcaldia amb la finalitat de ratificar un text que neix de l’essència Delta i que reclama “l’impuls de polítiques transversals de gènere en tots els vessants de la nostra comunitat”. Soler ha afegit que “com a Govern municipal estem plenament compromesos amb la igualtat i amb totes aquelles accions que ens permetin avançar i millorar el benestar de les dones”.

La regidora de Foment Cultural, Igualtat, i Tinença d’Animals, Eva Marin, en el marc de la seva intervenció, ha destacat que “volem discursos que generin esperança i que trenquin amb la superioritat moral, volem mirar endavant i emmirallar-nos amb un feminisme de totes i amb un futur ple de diversitat, solidaritat, recolzament i alegria”.

L’acte, més enllà de la lectura del manifest, ha comptat amb la participació de Mar Grifoll, qui ha presentat la seva obra Manifest. Manifest és un monòleg dansat que narra la història de la Mar i la seua relació amb la dansa. Un diàleg intern entre goig i rebuig, sobre el cos i les limitacions. Inspirat en el format stand-up comedy americà i el concepte de festa, i acompanyada per ritmes de la música pop comercial, Manifest invita l’audiència a reflexionar des de l’individu al col·lectiu.

Darreres notícies