IMG_6867

El Triatló de Deltebre aplegarà un miler de participants en la seva onzena edició

El cap de setmana del 6 i del 7 d’abril, el municipi de Deltebre es convertirà en la capital de l’esport amb una nova edició, l’onzena, del triatló de Deltebre. En total, un miler de participants competiran en les cinc modalitats que donen forma i contingut a una cursa que és referent i que dóna el tret d’inici a la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour.

La prova, com ja va sent habitual, es durà a terme el cap de setmana posterior a Setmana Santa “amb la finalitat de trencar l’estacionalitat turística i continuar dinamitzant l’economia del municipi”, ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, durant la roda de premsa de presentació de la prova. Soler ha afegit que “l’aposta que estem duent a terme des de fa anys per enfortir aquesta prova ens permet, per una banda, projectar el nostre municipi com a referent esportiu i, per altra banda, reforçar la marca turística de Deltebre i unir-la a conceptes que generen valor afegit com són l’esport, la salut i el benestar”.

Aquesta aposta ha permès incrementar de forma exponencial els participants. Així, si bé als seus inicis el triatló comptava amb uns dos-cents participants, actualment s’arriba a la xifra de 1.000 atletes de disset nacionalitats diferents. Una competició, per tant, multitudinària que preveu aplegar a 3.000 persones al municipi, entre participants i acompanyants.

Segons el representant de l’empresa WeFeel i director de la cursa, Kilian Bertomeu, l’èxit d’aquesta prova “és conseqüència dels atractius de Deltebre, de les característiques de la mateixa prova, les quals faciliten la participació dels atletes, i també de la implicació de l’Ajuntament de Deltebre i dels col·laboradors i col·laboradores que fan possible la seva organització”.

Una prova oberta a tothom

El triatló de Deltebre s’estructura en cinc modalitats diferents atenent el nivell del participant: half, short, olímpic, sprint i aquabike. Aquesta darrera és una de les novetats d’enguany, ja que els atletes podran participar en la prova sense haver de competir en l’apartat de running.

A més, en totes les modalitats, es facilita que els esportistes puguin fer relleus, de forma que, en el cas que sigui necessari, es fomenta la participació en equips.

En aquest sentit, tant des de l’Ajuntament de Deltebre com des de la direcció s’ha detallat que l’objectiu és que el triatló esdevingui una cursa capdavantera i oberta a tothom. De fet, per exemple, enguany el triatló comptarà amb la participació d’un col·lectiu de persones en necessitats especials.

El regidor de Promoció Esportiva i Festes, Eric Bertomeu, ha explicat que “Deltebre és un referent en l’àmbit de l’esport gràcies al talent de moltes persones i a les entitats vinculades en el sector, per aquest motiu des de l’Ajuntament de Deltebre continuarem treballant per consolidar Deltebre com a municipi de projecció d’esport amb competicions nacionals i estatals, i per fomentar la pràctica esportiva entre la ciutadania”. 

Les inscripcions encara estan obertes i es poden efectuar al web https://tritour.cat/deltebre. Com s’ha esmentat anteriorment, la de Deltebre és la primera de les curses de la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour. D’aquesta manera, i més enllà del municipi Deltebrenc, la lliga també visitarà les poblacions d’Amposta, durant el juny, el Pont de Suert, al juliol, i Tossa de Mar, que clourà la competició al mes de setembre. 

Darreres notícies