IMG_7051

Deltebre impulsa la Setmana de Salut per fomentar l’adopció de pràctiques saludables

Des d’aquest dimarts 2 d’abril, i fins al divendres 5 d’abril, Deltebre celebra la setmana de la salut amb una programació que conté diferents activitats per a la ciutadania, i per als xiquets i xiquetes dels centres educatius de primària, amb l’objectiu de promoure el benestar físic i mental, i fomentar els hàbits saludables.

En total es realitzaran 8 activitats, tres d’elles obertes al públic en general com són el cas d’una sessió de ioga a l’aire lliure i d’una caminada saludable, accions impulsades per AFIDE i ADAS, respectivament, o bé el taller Emociona’t, a càrrec de Saida Casanova, el qual ofereix una oportunitat per apropar-nos a les emocions, per conèixer-les, validar-les i acompanyar-les des del respecte.

La resta, esdevenen activitats específiques que se celebraran en diferents sessions a les escoles de l’Assumpció, Riumar i Sant Miquel, i que estan relacionades amb la nutrició, l’atenció sexual i reproductiva, i les emocions, entre altres. Aquestes xerrades les impartiran professionals del centre d’atenció primària de Deltebre. A la vegada, des de la Creu Roja de Deltebre també durà a terme un taller de Cures Bàsiques.

La regidora d’Infància, Benestar i Gent Gran, Vicky Albiol, ha agraït la implicació de les entitats i dels professionals que fan possible les activitats. Albiol ha explicat que “amb la Setmana de la Salut volem proporcionar recursos, formació i informació útil perquè tota la comunitat pugui millorar la seva qualitat de vida, però també per contagiar hàbits saludables a nens i nenes, joves i població adulta tant en l’àmbit de la salut física, mental com social”.

Lligat a la Setmana de la Salut, el divendres, a les 20 h, es constituirà el Consell Municipal de la Salut per aquest mandat, òrgan que aplega als professionals del municipi vinculats en aquest sector. El tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Andreu Curto, ha explicat que “la posada en funcionament d’aquest consell de participació ens ha de permetre donar veu a les persones de l’àmbit, però també crear un espai de participació i de debat de totes les qüestions vinculades amb la salut al nostre municipi”.

Instal·lació de 109 pictogrames als comerços

Paral·lelament a aquesta iniciativa, avui també s’ha anunciat, i en el marc del Dia Mundial de l’Autisme, que l’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb FECOTUR, instal·larà 109 pictogrames en comerços locals. “Aquesta mesura ens ha de permetre continuar en el camí d’impulsar un Deltebre més inclusiu i més accessible per a tothom, en especial per als nostres xiquets i xiquetes”, ha detallat Albiol.

En aquest sentit, cal recordar que durant aquest darrer any l’Ajuntament de Deltebre ha instal·lat pictogrames en equipaments municipals i espais d’interès i freqüentats pels infants, com també s’han pintat pictogrames als passos de vianants. Relacionat amb el Dia Mundial de l’Autisme, la Biblioteca Delta de l’Ebre acollirà durant tota la setmana un espai adaptat amb contes i llibres per a infants i famílies relacionats amb el TEA i la inclusió.  

Vinculat a la Setmana de la Salut, però en especial al Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el dia 6 d’abril, aquest dissabte Deltebre acull una nova edició del Triatló de Deltebre. Una cursa que facilita la participació en equips per així fomentar que els veïns i veïnes també puguin formar part d’una cita esportiva que ja és referència i que aplega a un miler d’esportistes.

La programació de la Setmana de la Salut, amb la seva corresponent informació, ubicació i horaris, es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Darreres notícies