IMG_7222

En marxa el Consell de la Salut de Deltebre amb l’objectiu de sumar accions per millorar la qualitat de vida

En el marc de la Setmana de la Salut, que s’està duent a terme al municipi durant aquests darrers dies, l’Ajuntament de Deltebre ha dut a terme la constitució del Consell Municipal de la Salut, òrgan de debat i de participació dels professionals vinculats en aquest àmbit i amb l’objectiu de crear propostes i iniciatives que fomentin el benestar entre els veïns i veïnes.  

Durant el transcurs de la sessió constitutiva, s’ha escollit a la delegada del Consell, que en aquest cas, a proposta de l’alcaldia, ha esdevingut la coordinadora de les Llevadores de les Terres de l’Ebre, Olga Pérez. També s’ha escollit a la vicepresidenta, que continuarà sent la directora del CAP Deltebre, la Dra. Judit Marin, igual com en el darrer mandat. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “malgrat que des de l’Ajuntament de Deltebre no disposem de competències en l’àmbit de la salut, hem de treballar per impulsar iniciatives i accions que promoguin el benestar de la comunitat i que ens ajudin a incentivar hàbits saludables”. Soler ha afegit que “totes aquestes propostes i accions han de sorgir del Consell Municipal de la Salut, ja que aquest ha d’esdevenir un espai de detecció de necessitats i de millores amb la participació dels professionals del sector”.

Una de les propostes que s’ha debatut durant la sessió ha estat l’acord per sol·licitar, al futur govern de la Generalitat de Catalunya i als partits polítics que es presenten a les eleccions, la implantació d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP). És a dir, un centre de salut de referència, el Centre de Salut del Delta, que atengui problemes de salut de baixa i moderada complexitat, i que disposi de servei de radiografies i d’analítiques per detectar patologies urgents. Aquesta proposta, a més a més, s’elevarà al plenari municipal que es celebrarà aquest mes d’abril. 

La delegada del Consell de la Salut, Olga Pérez, ha manifestat que “una vegada realitzada la sessió de constitució, hem d’iniciar el treball en xarxa amb totes les associacions i professionals de la salut per esdevenir un equip multidisciplinari amb un objectiu comú: millorar la qualitat de vida”.

La constitució del Consell de la Salut forma part del desplegament dels diferents consells de participació ciutadana que està impulsant l’Ajuntament de Deltebre. A més, ben aviat, també es constituirà el Consell de la Gent Gran i el Consell Esportiu Municipal.

Darreres notícies