IMG_7451

Deltebre aposta pel Pop Rock per iniciar el cicle de gastronomia d’aquest any

21 restaurants del municipi participaran, a partir d’aquest dijous 11 d’abril, en les primeres Jornades Gastronòmiques del Pop de Deltebre, les quals donaran el tret de sortida al cicle anual de gastronomia, i que es promouen conjuntament des de l’Ajuntament de Deltebre i l’associació FECOTUR.

En aquest sentit, durant tot l’any es duran a terme 5 jornades gastronòmiques relacionades amb l’arròs, el musclo, l’ostra, l’ànec i el pop. A la vegada, es donarà un nou impuls a la ruta de tapes de Deltebre, el Volta i Tapa’t. Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el conjunt de totes aquestes jornades, sumades a Mescla, ens permeten “consolidar i vincular, encara més, el nom de Deltebre amb la gastronomia i amb el producte de qualitat”. A més, Soler ha afegit que “la suma de producte, de cuina i de paisatge fan de Deltebre un municipi de referència que es projecta a partir d’ingredients de primer nivell”.

En relació amb les Jornades Gastronòmiques del Pop, aquestes s’allargaran fins al diumenge 21 d’abril i, sota el nom de Pop Rock, ofereixen l’oportunitat de degustar vint-i-una propostes culinàries diferents. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Francisco Castro, ha agraït l’àmplia acceptació del sector que ha tingut aquesta iniciativa, i ha ressaltat que “les jornades esdevindran una nova oportunitat, per als veïns i veïnes, i per a la gent que ens visita, de gaudir de la gastronomia local i de la cuina de primer nivell dels restauradors i restauradores”.

La roda de premsa s’ha dut a terme a la nova Llotja de Peix, ubicada al Port de Deltebre. El secretari de la Confraria de Pescadors de Sant Joan, Pascual Chacón, ha detallat que “el pop incrementa cada any la seva popularitat i, des de la confraria, subministrem anualment entre 20 i 24 tones d’aquest producte”. Per això, ha afegit Chacón “aquestes jornades són una oportunitat per descobrir la feina que estem duent a terme des de la confraria, i per posar en valor l’esforç que, dia rere dia, fan els 120 pescadors del municipi”.  

En aquest punt, Soler ha conclòs la roda de premsa agraint la participació dels restaurants, també la feina dels pescadors. Per això, Soler ha demanat “sensibilitat i acció a les administracions competents per impulsar, de manera continuada amb el temps, els treballs de dragatge i de senyalització de la bocana del riu Ebre, amb la finalitat de facilitar la seva navegabilitat i garantir la seguretat dels pescadors”.  

A la roda de premsa també han assistit el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, i la representant de FECOTUR, Marisa Tomàs. Tota la informació referent a les jornades gastronòmiques ja es pot consultar al web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Darreres notícies